AKP Genel Merkezi bununla çalkalanıyor: Hatalıydı

AKP Genel Merkezi bununla çalkalanıyor: Hatalıydı

Reuters haber ajansı, yerel seçim sonuçları konusunda üç AKP'li kaynağın değerlendirmesini yayımladı. Kaynaklardan biri "Belki de 'beka'dan başka bir mesaj vermeliydik" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’nin kayıplar tartışılırken, Reuters ajansının üç AKP kaynağı kampanya sürecinde hatalar yapıldığını söyledi. Kaynaklar, ‘beka’ kavramına dayandırılan kampanya konusunda özeleştiri yaptı.

‘TANZİM KUYRUKLARI İMAJ BOZDU’

Ajansın AKP Genel Merkezi’ndeki bir kaynağı, “Belki de ‘beka’dan başka bir mesaj vermeliydik” dedi; bu mesajın yerel seçim öncesi ekonomi ve yerel hizmetler konusunda endişe duyan seçmenler için doğru olmadığı yorumu yaptı. Aynı kaynak, yükselen gıda fiyatları sonucu kurulan tanzim satış noktaları önündeki kuyrukların ‘halka eski Türkiye görüntülerini’ ve 1990’lardaki kronik enflasyonu hatırlattığını söyledi; “Oluşan uzun kuyruklar AKP algısına zarar verdi” dedi.

‘EROL OLÇOK’UN YERİ DOLDURULAMADI’

Reuters’ın bir diğer AKP'li kaynağı ise partinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren eski reklamcısı Erol Olçok’un yerinin doldurulamadığını söyledi. Kaynak, AKP’nin Olçok’un ölümünden sonra düzenlenen seçimlerde ‘ritmini bulamadığı’ yorumu yaptı.

‘CHP’NİN STRATEJİSİ BAŞARILIYDI’

Ajans, üçüncü kaynağının ise CHP’nin ‘halkla doğrudan temas’ stratejisini övdüğünü belirtti. Buna göre bu kişi, “Mesajlara başından biri dikkat edip gerekli adımları atsaydık, sonuçlar bugün farklı olurdu” diye konuştu.