AKP’de değişim zamanı…

AKP’de değişim zamanı…

Siyasi hayatının önemli kilometre taşlarından birini oluşturacak kongreye 18 Ağustos’ta gidecek olan AKP’de, parti yönetiminin yarısının yenilenmesi bekleniyor. Hürriyet yazarı Selvi, “Erdoğan, parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçerek sistemi değiştirdi, şimdi de AK Parti’yi yeniliyor” dedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin 18 Ağustos’ta siyasi hayatının önemli kilometre taşlarından birini oluşturacak bir kongre yapacağını belirterek, seçimlere giderken milletvekili listelerinin yüzde 48’ini değiştiren, kabinenin yüzde 75’ini yenileyen, beş grup başkanvekilinin üçünü değiştiren AKP’de, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a göre, yönetimin yarısının da yenileneceğini kaydetti.

Selvi, bugünkü yazısında, “AK Parti, 17 yaşında bir parti. Bunun getirdiği bir yorgunluk ve eskimişlik olabilir. Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı’na döndüğü 21 Mayıs 2017 tarihli kurultayda metal yorgunluğundan söz etmişti. Bunun ilk tezahürünü Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’in de aralarında bulunduğu bir grup belediye başkanının değişiminde gördük. Onları sırayla milletvekilleri, bakanlar ve Meclis grup yönetimindeki değişim izledi. Yenilenme sırası şimdi 18 Ağustos’ta AK Parti yönetiminde, ardından yerel yönetimlerde” dedi.

Erdoğan’ın parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçerek sistemi değiştirdiğini kaydeden Selvi, şimdi de AKP’yi yenilediğini belirtti. Selvi, “Yeni bir Türkiye, yeni bir siyaseti gerektiriyor. AK Parti, başkanlık sisteminin ilk kurultayını yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurultay konuşmasında yeni dönemin kodlarını vermesi bekleniyor. AK Parti yöneticilerinden, “Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına şimdiden bir mim koy” diye uyaranlar oldu” ifadelerini kullandı.