AKP’li adayın yeğenlerinden AKP’li yöneticiye dayak

AKP’li adayın yeğenlerinden AKP’li yöneticiye dayak

AKP Şanlıurfa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulhadi Dakak, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde AKP’li aday Abdullah Aksak’ın yeğenleri tarafından darp edildi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde AKP’li aday Abdullah Aksak’ın yeğenleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulhadi Dakak’ı darp etti. Dakak, Arap olduğu için darp edildiğini söylerken, Aksak ”Kendi isteğiyle darp edildi” dedi.

Şanlıurfa Olay’ın haberine göre Aksak’ın yeğenleri ile Dakak arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Aksak’ın iki yeğeni tarafından darp edilen Dakak, hastaneye kaldırıldı. Hastanede darp raporu alan Dadak şikayetçi oldu.

‘ARAP OLDUĞUM İÇİN BENİ HİÇBİR ZAMAN KABUL ETMEDİ’

Hastane çıkışında konuşan Dakak, Arap olduğu için darp edildiğini savunarak şunları söyledi: “Olay AKP milletvekilimiz Halil Özşavlı parti seçim büromuza geldiği zaman oldu. Ben yukarı çıkıp vekilimiz ile görüşmek istedim. Ben yukarı çıkmak istediğim zaman Abdullah Aksak’ın yeğenleri merdivende duruyorlardı. Bana sonra yukarı çıkamazsın dediler. Sözlü hakaretlerde bulunup iki yeğeni beni darp etti… Etnik kimliğim Arap olduğumdan dolayı yeni aday Abdullah Aksak beni hiçbir zaman kabul etmedi.”

‘KENDİ İSTEĞİYLE DARP EDİLDİ’

Aksak ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, saldırı iddiasını yalanladı.

Dakak’ın ‘provakatörler aracılığıyla kendi isteğiyle darp edildiğini’ öne süren Aksak şu ifadeleri kullandı: “AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdulhadi Dakak’ın olaydan bir gün sonra kirli ellerin devreye girmesi ile beraber provakatörler aracılığıyla kendi isteğiyle darp edildiği ortaya çıkmıştır. Olaydan bir gün sonra Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde 04 Mart 2019 (bugün) tarihli rapor alındıktan sonra kirli eller ve provakatörler ile beraber ilçede etnik köken üzerinden oy devşirmeye ve nemalanmaya çalışanlar yine yanıldıklarını anlayacaklar.”