AKP’li başkanlara maaş kıyağı

AKP’li başkanlara maaş kıyağı

AKP’li Meclis üyeleri tarafından Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları en yüksek ücretten kabul edildi.

Şanlıurfa’nın Siverek Belediyesi ilk Meclis toplantısı, AKP’li Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın başkanlığında yapıldı. Belediye meclisinin ilk toplantısında kurulacak olan komisyonlara alınacak olan üyeler belirlendi. CHP’li meclis üyeleri hiçbir komisyonda yer alamadı. Ayrıca, AKP’li Meclis üyeleri tarafından Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları en yüksek ücretten kabul edildi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa’nın yerel haber sitesi Taraf Medya’nın haberine göre, HDP adına söz alan İbrahim Yıldız konuşmasında, eski belediye başkanı Ali Murat Bucak döneminde belediyede meclis üyesi az olan partilerin üyeleri de Ali Murat Bucak’ın inisiyatif almasıyla komisyonlarda görev aldıklarını söyledi.

CHP grubu adına söz alan Ramazan Gülel, “eski belediye başkanı Ali Murat Bucak halkın iradesine saygı duymuş her partiden birer üyenin komisyona katılım hakkı vermişti. Sayın belediye başkanımız Şeyhmus Aydın 30 bine yakın oy almış bir partinin temsilcilerinin komisyonlar dışında tutulması belediyeye şeffaflık getirmeyecektir” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCI ÜCRETLERİNE BÜYÜK KIYAK

Meclis toplantısında Belediye Başkan Yardımcılarının maaşları en yüksek ücretten kabul edildi. AKP’li Meclis üyeleri, yüksek ücrete “evet” oyu verirken, CHP ve HDP’li Meclis üyeleri ret oyu verdi.

AKP grubu adına söz alan Cumali Karavar, meclis üyelerinin bir maaşının olmadığını, gönüllü esaslarına dayandığını ve meclis üyelerinin ücretlerinin en yüksek ücretten belirlenmesini istedi.

CHP adına söz alan Ali Çiftel ise, “Madem belediyecilik gönül işi para işi değil neden en yüksek miktarda meclis üyelerinin ücretleri belirleniyor. Amaç hizmetse minimum seviyeden belirlensin” ifadesini kullandı.

Belediye başkan yardımcılarına verilecek olan ücret gibi, meclis üyelerinin ücretleri de AKP oylarıyla en yüksekten alınmasına karar verildi.