Bakan Pakdemirli: İthal etmek günah mı?

Bakan Pakdemirli: İthal etmek günah mı?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin tarım ürünlerini ithal etmesiyle ilgili çok konuşulacak bir yorumda bulundu.

ESİAD tarafından düzenlenen ESİAD SÜR'19: Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji Konferansı'na katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'de iki günde bir muhalefet liderleri ‘Türkiye'yi samana muhtaç ettiniz' diyor. İthal edilen saman 10 binde 4. İthal etmenin günah olduğu bir ülkede mi yaşıyoruz?" dedi. 

'YAPISAL PROBLEMLERİMİZ VAR'

Tarımın kıyıda köşede kalmış bir konu olduğunu ifade eden Pakdemirli, "Herkesin, muhalefet liderlerinin sürekli eleştirdiği bir konu. Durum gerçekten böyle mi bakmak lazım. Algıyı biraz düzeltmemiz lazım. Tarımda kavga edip bir noktaya varamayız. Gerçekleri rakamlarla ortaya koyup bundan sonra ne yapacağımızı konuşmalıyız.

Gerçekler düşündüğünüz kadar kötü değil ama bugün yaptığımız, 25 yıl içerisinde bizi başarıya ulaştırmaz. Bu zor ev ödevini birlikte yapmamız lazım. STK, devlet, muhalefet bir olursa bu zor ödevin altından kalkarız. Yapısal problemlerimiz var. Düzeltmemiz gereken taraflarımız var ama Türkiye samana, buğdaya muhtaç değil. Türkiye'de iki günde bir muhalefet liderleri ‘Türkiye'yi samana muhtaç ettiniz' diyor. İthal edilen saman 10 binde 4. İthal etmenin günah olduğu bir ülkede mi yaşıyoruz? Buğday üst üste Türkiye'de 21.5 milyon ton üretiliyor. 19 milyon ton tüketim var. Her gün ağzımızda tarımı sakızla çiğneyerek başarıya ulaşamayız. Eleştiri olacak ama yapıcı eleştiri ve rakamlar konuşulmalı" diye konuştu.