Erdoğan: Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir

Erdoğan: Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir

Partisinin Şırnak mitinginde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Hiç kimseye bu devlet üzerinde ameliyat yaptırmayız. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak mitinginde konuştu. Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biri olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Biz, bu ülkenin her şehrine sevdalıyız. Her türlü ayrımcılık ve bölücülük ayaklarımızın altındadır. Bu ülke hepimizin, bu bayrak hepimizin, bu ezan hepimizin, bu devlet hepimizin hepimizindir.

— Hiç kimseye bu devlet üzerinde ameliyat yaptırmayız. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir.

— Kobani'den gelenler nereye geldi? Türkiye'ye. Şu an Kobine'den gelen 300 bin kişiyi Türkiye'de ağırlıyoruz.

— 31 Mart bir beka seçimidir. 31 Mart Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biridir.

— 17 yılda Şırnak'ta 10.5 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 380 yeni derslik yaptık. Şırnak Üniversitesi'ni şehrimize kazandırdık.

— Şırnak'a elimiz boş gelmedik. Müjdelerim var size. İlk müjdeyi söylüyorum. Gençler, biz sizlerle gurur duyuyoruz. Cizre stadyumumuz kullanılamaz durumda. Cizreli kardeşlerimizin sesine kulak vererek ilçemize 10 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Proje hazır, ihaleye hazırlanıyoruz. Arkasından da hemen kazmayı vuruyoruz.

— İkinci müjdemiz; şehir hastanesi standardında 500 yataklı bölge hastanesi kazandırıyoruz. Arsa tahsisi çalışmaları sürüyor, en kısa sürede hizmete geçiyoruz.

— Bütün evlerinizi yakıp yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı? Oyunları boza boza şehrimizi güzelleştirdik.

— Şırnak huzurun ne olduğunu da iyi bilir, terörün neye malolduğunu da iyi bilir. Şırnak yatırımın kıymetini de iyi bilir, çukur eylemlerinin, zulmun, acının anlamını da iyi bilir. Artık bu ülkenin de Şırnak'ın da terör örgütlerine kaptıracak tek bir evladı yoktur.