Gerici Akit yazarı kadınları hedef aldı: Fahişeyiz, feministiz diyenden ne beklersiniz?

Gerici Akit yazarı kadınları hedef aldı: Fahişeyiz, feministiz diyenden ne beklersiniz?

 AKP yandaşı Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, kadınların ezanı ıslıkladığı iddialarını eleştirirken gündeme oturacak sözler söyledi. Karahasanoğlu, "Fahişeyiz, ibneyiz, sürtüğüz, diyenden ne beklersiniz?" diye sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri İstanbul'daki 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezanın ıslıklarla, sloganlarla protesto edildiğini öne sürüyor. Kamuoyundan ve muhalefetten bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına dair açıklamalar geliyor. AKP'li ve AKP'ye yakın isimlerin de karşı çıktığı, özür dilediği tartışmaya Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "Savunmayı, doğrucu Davut’luğa soyunan, bizim mahalleden birileri yapıyor" sözleriyle katıldı. Karahasanoğlu, "Fahişeyiz, ibneyiz, sürtüğüz, diyenden ne beklersiniz?" diye sordu.

Yürüyüşe katılan oluşumlardan Feminist Gündem, "Feminist kadınlar, ezanı protesto etmedi" dese de Akit yazarı yazısında, "O gösteriye katılanlar çıkıp da... 'Özür dileriz, ezanı duymadık..' dediler mi? Demediler..." sözleriyle özür beklediğini ifade ediyor.

Karahasanoğlu'nun ayrımcı dil ve ifadelerinin de yer aldığı bugünkü (12 Mart 2019) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Diyorlar ki..

“Asla ve asla.. Taksim’deki kadın yürüyüşü sırasında ‘Ezan’a karşı bir protesto olmamıştır..”

Gösteride kimler var?

“Yılın en sürtüğüyüm” diyen orda..

“Feministim, fahişeyim” diyen orada..

“Namusu kirletmeden duramam” diyen orada..

Gayler orada..Homoseksüeller orada..

Ve dahi..

CHP İstanbul İl Başkanı ile CHP milletvekili Sera Kadıgil orada..