HDP'nin AKP'den aldığı belediyeye milyonlarca lira borç kaldı!

HDP'nin AKP'den aldığı belediyeye milyonlarca lira borç kaldı!

HDP’nin AKP’den alarak seçimlerde kazandığı Patnos Belediyesi’nin 136 Milyon TL borcu olduğu ortaya çıktı. Eşbaşkanlar, mevcut duruma ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş, Sayıştay’dan ise denetimci talebinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç tarafından 31 Mart seçimlerinde kazanılan ve AKP’den devralınan Patnos Belediyesi’nin borçlarına ilişkin açıklama yapıldı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, belediye binasında yapılan açıklamaya, Belediye Eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç ile belediye encümenleri, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı.

BELEDİYE 136 MİLYON TL BORÇLA KARŞI KARŞIYA

Diğer Eşbaşkan Emrah Kılıç, hali hazırda Belediye muhasebe müdürünün verdiği bilgiye göre belediyenin 136 Milyon TL borç ile karşı karşıya kaldığını ve belediyenin kasasında yalnızca 14 bin TL paranın olduğunu aktardı. Kılıç, “Belediyemiz bünyesinde çalışan PATAŞ şirketine ait borcu ise 6 milyon TL civarındadır. 136 Milyona yakın bir borç stoku, bozulan bir gelir-gider dengesi ile mücadele ederek halkımıza söz verdiğimiz gibi hizmetlerimizi aksatmadan yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.