Seçimin en tartışmalı sandıklarında muhalefete 'sıfır oy!'

Seçimin en tartışmalı sandıklarında muhalefete 'sıfır oy!'

Seçim günü Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşanan kargaşadan sonra bölgede çıkan sonuçlar şaşkınlık yarattı.İlçedeki bazı sandıklarda muhalefete hiç oy çıkmazken, Erdoğan'a ve Cumhur ittifakı'na oy çıktı ve o sandıklarda geçersiz oy dahi yok.

Seçim günü   Şanlıurfa 'nın Harran ilçesinde çok sayıdaki oy pusulasına Erdoğan ve MHP için seri şekilde mühür basıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. "Toplu oy" iddiası ortaya atılmıştı. Harran 'da bazı sandıklardaki sonuçlar şaşkınlık yarattı.

Çünkü öyle sandıklar vardı ki, sadece " Cumhur İttifakı "na ve Erdoğan'a oy çıktı. Muhalefet bir oy bile alamadı. Hatta bazı sandıklardan geçersiz oy bile çıkmadı. Türkiye geneli geçersiz oy oranı yüzde 2.05, Harran 'da ise 0.7 oldu.

ERDOĞAN TULUM ÇIKARDI, AKP VE MHP EŞİT

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Şanlıurfa Harran 'da kullanılan oyların yüzde 96'sı Erdoğan'a çıktı. Milletvekili seçiminde ise ilginç bir biçimde hem AKP hem de MHP 48.9 oranında eşit oy aldı. Çoğu sandıktan tek bir geçersiz oy bile çıkmadı. Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan dışında da kimseye oy verilmedi.

BİRDEN FAZLA OY PUSULASI

24 Haziran günü Harran 'da oy kullanan bir vatandaşın, birden fazla oy pusulasına seri bir şekilde Tayyip Erdoğan'a ve MHP 'ye oy kullandığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. İlçede hem Erdoğan'ın hem de Cumhur İttifakı 'nın rekor kırdığı görüldü. Türkiye genelinde geçersiz oy oranı 2.05 olurken, Harran ilçesinde geçersiz oy oranı 0.7'de kaldı. Oy sayısı 35 bin 233, geçerli oy sayısı ise 34 bin 994 oldu.