Vatan Partisi bunu da yaptı: Kaz Dağları'na giden yurtseverlere 'hain' damgası!

Vatan Partisi bunu da yaptı: Kaz Dağları'na giden yurtseverlere 'hain' damgası!

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Kaz Dağları için yapılan eylemlerin Avrupa finanslı olduğunu iddia ederek, yapılan doğa katliamına destek verdi...

Partisinin genel merkez binasından açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Kaz Dağları'ndaki maden arama çalışmalarına destek verdi.

Yapılan doğa katliamını protesto eden derneklerin Avrupa finanslı olduğunu iddia eden Reyhan, şöyle konuştu:

“Bizler çevre mücadelesi yapanlara düşman değiliz ancak bunu AB fonu ile yaparsanız, halk tabiriyle 'parayı veren düdüğü çalar'. Avrupa Birliği parası, boş yere verilmemiştir. WWF basın bülteninde, AB’nin parayı bu kuruluşlara neyin karşılığında verdiğini de söylemektedir. Bunların arasında 'seçilecek üç ÇED raporuna karşı kampanya yürütülmesi' ve 'iki yerde ÇED olumlu kararı ya da ÇED gerekli değildir kararının iptali için dava açılması' gibi şartlar bulunmaktadır! Yani parayı veren AB diyor ki, 'parayı biz verelim, siz Türkiye’nin madenciliğini, enerji arayışlarını durdurun'. Bunun başka bir adı yoktur"

Reyhan, madenlerin devlet eliyle çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Stratejik madenlerden başlamak üzere, madencilik alanının millîleştirilmesi Vatan Partisi’nin Millî Hükümet Programının önemli maddelerinden biridir. Biliyoruz ki, 'fonlanan' sözde çevreciler, söz konusu olan Kirazlı altın madeni devlet eliyle işletilse de karşı kampanya yürüteceklerdi. Çünkü AB fonları, Türkiye maden çıkarmasın, işletmesin diye verilmektedir” diye konuştu.

Binlerce yurtseverin yanısıra CHP, TKP, HKPİyi Parti gibi birçok parti de katliamı protesto etmek için Kaz Dağları'na gitmişti.