Yaşar Okuyan:Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan liderliğe yükselmiştir!

Yaşar Okuyan:Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan liderliğe yükselmiştir!

Çalışma ve Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında CHP kurultayı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan ve 24. Dönem Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri Söz Meclisten İçeri programında CHP ve yaklaşan kurultay süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurultay hakkında konuşan Okuyan şunları söyledi:


Haberinvakti'nde yayınlanan habere göre; Yılların CHP'lileri olarak bilinen isimlerin yok kurultay daha büyük bir yerde yapılsın gibi açıklamaları var. Daha uygun bir yer varda Sayın Kılıçdaroğlu yapmıyor.Sanki Kılıçdaroğlu'nun bir endişesi var da seyirci almayalım gibi bir algı yaratılıyor. Bu da yandaş medyanın işine geliyor.


1,5 yıl öncesine bakın! Sayın Kılıçdaroğlu  yaptıkları ile genel başkanlığından liderlik fonksiyonunu ortaya koydu.


Açıkça AKP tarafından İyi Parti seçime katılma hakkı olmasına rağmen YSK kararı ile seçime katılımaz kararı aldırmaya çalıştılar. 15 milletvekili reisen demokrasiye  katkı vermek için istifa edin ve İyi Parti'ye geçin diyerek bir karar aldı. Bu kolay verilecek bir karar değil. Demokrasi tarihine altın harflerle geçti.  Nitekim bir oyunda bozuldu.10 dakika sonra da YSK bir açıklama yaptı ve İyi Parti seçime katıldı.


Bunu yaptı diye CHP liderine sağ siyaset yapıyorsun diye eleştiri getirdiğinde ya siz  CHP'li değilsiniz veya başka bir şeye çalışıyorsunuz.CHP'lilerin tasfiye edildiği konusunda da kendisine 2 kez rakip çıkan Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi de Sayın Kılıçdaroğlu'nun tam tersi bir düşüncede olduğunu gösteriyor. Ben olsaydım Sayın İnce'yi aday göstermezdim.


Millet ittifakını kim kurdu? Sayın Kılıçdaroğlu önderliğinde kuruldu. İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti bir araya geldi. Birçok dernek örgüt bir araya geldi. İnsanlar bu sayede partilerine oy verdi. Yine bu ittifak ile birçok belediye millet ittifakına geçti. 25 yıl sonra Ankara Melih Gökçek'in elinden alınarak CHP'ye geçti. Mansur Yavaş neden aday gösterildi diye seçim öncesi açıklama yapan CHP'liler ne oldu? Ankara şimdi CHP'de. Cumhuriyet Halk Partisi  sağa mı kaydı? Ekrem İmamoğlu'nun babası ANAP'lıydı. Kötü mü oldu? İstanbul alandı. Bu konuda açıklama yapanlar CHP'ye değil Saray'a hizmet ediyor. Ve sayın Kılıçdaroğlu genel başkanlığın üstüne çıktı. Liderlik yapıyor. 1400 delege imza atmalı ve tek aday olarak girmeli. 40 tane aday çıksa o delegenin yüzde 90'nın oyunu alacak zaten.