Yıldırım: Kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim

Yıldırım: Kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim

Çekmeköy’de kadın seçmenlerle bir araya gelen AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Ben kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim." dedi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte, Çekmeköy’de kadın seçmenlerle bir araya geldi.

Programında bir konuşma yapan Binali Yıldırım, "Kadınlarımız haklarında ne kadar güzel sözler söylense daha fazlasına layıktır. Kadınlar toplum anası, mayasıdır. Bizi bir arada tutan, bir olmamamızı sağlayan sizlersiniz. Yetiştirdiğiniz bir evladın toplumda temsil edilmesinin arkasında siz varsınız. Sizler olmasaydınız bizler olmazdık. Bu kadar basit. Verdiğiniz emeğin karşılığı bu dünyada yok" dedi.

'HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA DEĞİL YANINDA MUTLAKA GÜÇLÜ BİR KADIN VARDIR'

Yıldırım, "Eşim Semiha hanımefendiye de bu vesileyle teşekkürü borç bilirim. Şu sıralar çok sıkça kullandığım bir ifade var; 'Ben İstanbul’da Binali Yıldırım oldum'. Çok hassas bir insan, kendisi de sanırım dile getirmese de içinden geçiyordur. Her başarılı erkeğin arkasında değil yanında mutlaka güçlü bir kadın vardır. Bakan olabilirsiniz, Başbakan olabilirsiniz, Cumhurbaşkanı da olabilirsiniz ama size bakan bir bakanın olduğunu unutmayın. Semiha Hanım da bize bakıyor, göz kulak oluyor, evlatlarını yetiştiriyor, bizim arkamızdan derliyor, topluyor, ailemizin birliğini beraberliğini devam ettiriyor" şeklinde konuştu. 

'BEN KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIKTAN YANA DEĞİLİM'

Binali Yıldırım, "Kadınlarımıza yönelik çok şey söylenir. Pozitif ayrımcılıktan bahsediyorum. Bu konuda fikrim açık, ben kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Asıl olan kadınlara imkan tanımaktır, fırsat sağlamaktır, onların da aynı şartlarda mücadele etmesine alan açmaktır. Güzel olan budur, kıymetli olan da budur. Lütuf şeklinde verilen şeylerin arkası gelmez ve fazla bir anlamı da olmaz" dedi.

'EVLİLİĞİN SIRRI 'İTAAT ET RAHAT ET'

Binali Yıldırım, "Kadına şiddeti durdurmak için en kapsamlı yasal düzenlemeleri yaptık. Aile Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Şiddet kime karşı gelirse gelsin, nefretle kınanması gereken bir şeydir. Sadece kınamak yetmez en ağır şekilde de cezalandırılmalı. Burada sadece cezalandırmak değil, eğitim ve bilinçlendirme de önemli. Ceza tek başına bir anlam ifade etmiyor. Mutlaka bilinçlendirme gerekir. Bunun için devletin kurumlarının hem kadınları hem erkekleri bu konuda bilinçlendirecek, eğitim çalışmalarını artırması lazım. Eskiden bizim zamanımızda evliler arasına girilmezdi. Aileler taraf olduğu zaman evliliğe katkı değil, olumsuz sonuç doğuruyor. Onun için evlileri tek başına bırakacaksın, kendi aralarında meselelerini halledecekler. Öbür türlü duygusal oluyor, 'benim kızım, benim oğlum' giriyor. Hepsi bizim kızımız, hepsi bizim oğlumuz. O yüzden karışmamak gerekiyor. Evliliğin sırrı 'itaat et rahat et'. 'Peki' demesini mutlaka başarmamız lazım" diye konuştu.