Hayvanlar için haftada 5 ton gıda hazırlanıyor

Hayvanlar için haftada 5 ton gıda hazırlanıyor

Grup Gündoğarken, Vedat Sakman, Dilhan Şeşen, Ataol Berhamoğlu gibi sanatçılar, Huysuz İhtiyar Çevre ve Hayvan Aktivistleri Derneği’nin düzenlediği yardım gecesinde sahneye çıkarak destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu’ndaki Çiçek Bar diğer adıyla Sinema Sevenler Derneği, önemli bir geceye ev sahipliği yaptı. Huysuz İhtiyar Çevre ve Hayvan Aktivistleri Derneği’nin düzenlediği yardım gecesinde Grup Gündoğarken başta olmak üzere Vedat Sakman, Dilhan Şeşen, Ataol Berhamoğlu gibi sanatçılar da sahneye çıkarak destek verdi. 12 yıldır İstanbul’un muhtelif yerlerinde sokaktaki canları besleyen Huysuz İhtiyar Çevre ve Hayvan Aktivistleri Derneği başkanı Ramazan Ölçer sorularımızı yanıtladı.

Bildiğimiz kadarıyla ormanlara giderek besleme yapıyorsunuz… Ne zamandır sürüyor bu? Başka hangi faaliyetlerde bulunuyorsunuz sokaktaki canlar için?

11 yıldır Beykoz orman bölgesinde besleme yapıyoruz. Oradaki tüm köpeklere kene ilacı yapıyoruz. Hasta olan köpeklerin tedavilerini yaptırıyoruz. İBB ve Beykoz Belediyesi ile beraber kısırlaştırmalarını yaptırıyoruz. 350 civarı kulübemiz var ormanın içinde.

Hangi periyotlarda gerçekleşiyor bu faaliyetler? Bir çizelgeniz mi var?

8 ay öncesine kadar üç gün ormana giriyorduk, ama artık iki kez giriyoruz. Bir süre önce maliyetler yüzünden ikiye düşürdük. Haftanın bir günü de arkadaşlarımıza iletiyoruz besinleri, onlar vasıtasıyla besliyoruz ormandaki canları.

Hangi günler gidiyorsunuz Beykoz’a? Ne kadar gıda harcıyorsunuz bir seferde örneğin? Bu gıdanın muhteviyatı nedir peki.

Pazar 2,5 ton, perşembe 1,5 ton salı da 1 ton gıda veriyoruz. Ortalama 5 ton ediyor. Minimum verdiğimiz yemek budur. Kemikler, tarihi geçmek üzere olan krakerleri, pirinçlerı, makarnaları, bulgurları bulabildiğimiz kadar ekmekle karıştırıp yemek yapıyoruz onlar için. 3 tane küçük, bir tane büyük derin dondurucumuz var, bir tane de dondurma dolabımız var.

Huysuz İhtiyar Hayvan ve Çevre Aktivistleri Derneği’nin gelecekteki hedefleri neler? Hayvanseverlere söylemek istediğiniz son bir şey var mı?

Umarım yakın zamanda soğuk hava depomuz olacak. Soğuk hava depomuz olduğu zaman Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Beykoz ilçe sınırları içinde bulunan herkes bizden sokaktaki hayvanlar için yemek temin edilebilir. Dilerlerse derneğe gelip bizimle birlikte yemek yapabilirler. Derneğe katkıda bulunabilirler. Bu dernek sırf bize ait değil, hayvan seviyorum diyen, emek veren herkesin derneğidir.

ERCAN DALKILIÇ