Kaftancıoğlu: CHP iktidara yürümüyor, koşuyor

Kaftancıoğlu: CHP iktidara yürümüyor, koşuyor

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yurt Gazetesi'nden Elif Ünsal'ın sorularını yanıtladı.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Elif Ünsal'ın sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, CHP iktidara koşuyor dedi. Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sizce CHP iktidara yürüyor mu?

CHP iktidara yürümenin ötesinde bence koşuyor. Biz İstanbul'da İstanbul'dan Türkiye'ye tek yönlü iktidar demiştik.Bugün kurultayımızın adının iktidar kurultayı olması bizim toplumun her kesimine ulaşmada verdiğimiz mücadelede, yaptıklarımızla birlikte çok yakın gelecekte halkın iktidarını kuracağımızı bize gösteriyor.

Yerel seçimlerde kurduğunuz sistemi genel seçimde de kullanacak mısınız? Ya da sandık güvenliği için nasıl bir sistem düşünüyorsunuz?

Şöyle ki CHP'nin zaten bir intranet denilen sistemi var. Biz yalnızca yerel seçimlerde sandık güvenliğini daha sıkı takip edebilmek için kendi içimizdeki denetim mekanizmalarını ve işleyiş mekanizmalarını tazeledik. Dolayısıyla İstanbul modeli dediğimiz bu sandık modelini Genel Merkez ile birlikte tüm Türkiye'de örgütlerimize anlatırız. Başında kimin olduğu hiç önemli değil, bizim için önemli olan tüm Türkiye'de bütün sandıklarda aynı güvenlikle ıslak imzalı tutanakların tutulmasıdır.

Kurultayda tek başkan adayı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce parti içinde demokrasi işliyor mu?

CHP Türkiye'de parti içi demokrasiyi en iyi işleten partidir. Tüzüğümüz genel başkan adaylığı için kriterler koymuş, her bir adayımız çok saygın arkadaşlarımızdı. Adaylaşabilmek için yeter sayıda imza toplayamadıkları için aday olamadılar. Bu durum zaten demokrasinin gereği, ne zamanki kişilerin adaylaşmasına izin verilmeseydi ya da AKP'deki gibi tek adamın iki dudağından çıkan isimler aday yapılsaydı o zaman demokrasinin işlemediğinden söz edilebilirdi.

Son olarak kurultayda Covid tedbirlerinin yeterli olarak alındığını söyleyebilir misiniz?

Biliyorsunuz ki ben bir hekimim, şu an maskelerimizi çıkarmış durumdayız. Bunun gibi durumları dışarıda tutarsak beni şaşırtacak derecede hassas bir şekilde önlem alınmıştı. Bu durum da beni çok mutlu etti.