Özgür Özel: Bu muhalefet olarak son kurultayımız

Özgür Özel: Bu muhalefet olarak son kurultayımız

CHP sözcüsü Özgür Özel, Yurt Gazetesi'nden Elif Ünsal'a özel açıklamalarda bulundu.

CHP sözcüsü ve milletvekili Özgür Özel, Elif Ünsal'a özel açıklamalarda bulundu. Özel "bu bizim muhalefet olarak son kurultayımız" dedi. Özel'in Yurt gazetesinden Elif Ünsal'a yaptığı açıklamalar şöyle:

Elbette bir iktidar kurultayı, iktidarın müjdesi geçen sene 31 Mart seçimlerinde daha sonra AKP'nin hukuksuzca iptal ettirdiği İstanbul seçiminde ortaya çıktı. CHP bu konuda emin adımlarla yürüyor ve elimizde gelen tüm anketlerdeiktidar bloğundaki zayıflamayı ve CHP'nin ortakları ile birlikte güç kazandığını gösteriyor. Bu yüzden CHP'nin son muhalefet kurultayı, CHP'nin adım adım iktidara yürüdüğünü görebiliyoruz. Bu konuda iktidara hangi ekiple gideceğimiz ve nası gideceğimiz konusu iki sorun olarak görülüyor. Sayın Genel Başkanımız açıkladığı manifesto ile nasıl iktidara gideceğimizi gözler önüne serdi.

Yaşanan Covid süreci var olan bir gerçekliği tüm dünyanın gözü önüne serdi. Eskiden kıtalar arası füzelere ve savunma sistemlerine para ayrılırken gözün görmediği bir virüsün herkesin canını alabildiği görüldü. Bu yüzden ülkeler artık kıtalar arası virüslerle mücadele edecek ve bunlara para harcayacak duruma geldiler.Dünyada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak derken yeni bir sosyal düzen ve sosyal adalet, yeni kamu politikaları işaret ediliyor. Türkiye'de ise bu gidişatın kendine zarar vereceğini düşünen tüm otoriter popülist liderler gibi AKP Genel Başkanı Erdoğan hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kendiliğinden söyledi. Hepimize daha otoriter bir Türkiye'de yaşayacağımızı, basının daha çok sansürleneceğini, muhalif televizyonların sansürlenebileceğini söyledi, baroları parçaladı ve şimdi de sosyal medyayı Z kuşağının ellerinden alıp etkileşimlerini elinden almaya çalışıyor. CHP bu süreçte özgürlükleri ve sosyal devleti savunarak; devletin alan sağ eli yerine veren sol elini savunarak ve bakan, güçlendiren bir devlet tanımlaması yapıyor. CHP manifestosundaki kadın ve genç vurgusu önemliydi, bunun sözde kalmadığını şuradan görüyoruz: 2018'de yaptığımız tüzük değişikliği ile yarın oluşturulacak parti meclisinde %20 genç %30 kadın kotası uygulanacak. Bu da her 5 yöneticiden birinin 30 yaş altı olacağını ve yöneticilerin yarısının kadın ve gençlerden oluşacağını gösteriyor. Bu da oldukça önemli bir adım, hemoluşturulacak kadrolar hem de manifestoda yer alan niyet beyanı olarak son derece kıymetli buluyorum.

Covid - 19 sürecinde kurultayın yapılmasına gelen eleştirilere ise cevabı gün boyunca basın mensuplarına birer birer konuk olarak verdik. 4 büyük alana ayrılmış hem sağlık hem parti içi demokrasi gözetilmiş şekilde gerçekleştirilen kurultayda sağlık konusunda tüm tedbirlerin alındığını söyleyebilirim.