Anne sütü nasıl saklanır

Anne sütü nasıl saklanır

Uzmanlar ilk 6 ay sadece anne sütü önermektedir, sonraki aylarda ise anne sütünün destek amaçlı olarak kullanılması önerilmektedir.

 Çalışan annelerin artışı ile birlikte anne sütünün çok olduğu dönemlerde sağılıp ileriki dönemler için saklanma ihtiyacı doğmuştur. Anne sütü nasıl saklanır, en fazla ne kadar süre saklanabilir, anne sütü dondurulduktan sonra nasıl kullanılır gibi 
merak edilen açıklama

Anne sütü dondurulmadığı zaman 72 saat buzdolabında saklanabilir, derin dondurucuda (-18 °C’nin altında) ise 6 aya kadar saklanabilir. Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile-2°C arasında) 3 haftaya kadar, çift kapılı buzdolaplarının buzluğunda ise 3 ay saklanabilir. Dondurulmuş süt ise eritildikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.

Donmuş süt eritilmek istendiği zaman kendi kendine erimesi beklenip sonrasında kullanılabilir ya da sıcak su içerisinde bir kap içinde daha hızlı erimesi sağlanabilir. Eritilmiş süt 1 saatten daha uzun süre oda ısısında kalmamalıdır ve tekrar kullanılmamalıdır.