Bir ilk! İkinci kez koronaya yakalnan hasta hayatını kaybetti

Bir ilk! İkinci kez koronaya yakalnan hasta hayatını kaybetti

Hollanda’da yaşayan yaşlı bir kadının ikinci kere koronavirüse yakalanıp hayatını kaybetti. İlk defa koronavirüsle ikinci defa enfekte olunması sonucu bir ölüm kayıtlara geçirilmiş oldu. Şimdiye dek yaygın görüş hastalığın ikinci seferde daha kolay atlatılacağı yönündeydi.

Araştırmacılar kadının senenin başında ateş ve öksürük şikayetiyle hastanenin acil servisine geldiğini, yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını, sonrasında hastanede 5 gün boyunca yattığını, ardından da sürekli yorgunluk dışında semptomlarının azaldığını belirtti.

Anlattıklarına göre bundan yaklaşık 2 ay sonra, yeni bir kemoterapi seansına başlamasının sadece iki gün ardından, artan ateş, öksürük ve nefes darlığı nedeniyle kadın yeniden hastaneye yatırıldı. Koronavirüs testi tekrar pozitif çıkan hastanın antikor testleri ise 4. ve 6. günlerde negatifti.

8. günde hastanın durumunun iyice kötüleştiğini paylaşan araştırmacılar, 2 hafta sonra hastayı kaybettiklerini açıkladı.

Araştırma ekibi, her iki enfeksiyondan da test örneklerine ulaştı ve bunlar sayesinde ilk ve ikinci enfeksiyona neden olan virüslerin genetik yapılarının, aynı virüsün mutasyon geçirmesiyle açıklanamayacak kadar farklı olduğu sonucuna vardı. Bu, kadının koronavirüse ikinci kez yakalandığı bulgusunu destekliyor.