Botoks nerelere ve niçin yaptırılır

Botoks nerelere ve niçin yaptırılır

Botoks, genellikle yüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları yok eden en kolay uygulamalardan biridir. Uygulama alanı yalnızca yüz bölgesiyle sınırlı değildir. Terleme, migren, diş sıkma gibi problemlerin çözümü için de kullanılır.

Botoks alanında uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır

Botoks, botulinum toksini adlı bir virüsten elde edilir. Bu toksin kasların kasılmasını engeller. Bu sebeple daha çok kırışıklık tedavisinde kullanılır. Sadece enjekte edilen bölgede kendini gösterir. Farklı bölgelere etki etmez. Yüzün üst bölgesinde, alın bölgesinde; alın çizgilerinin giderilmesi, kaş ortasında bulunan kaş çatma çizgilerinin, göz çevresinde kazayağı denilen kırışıklıkların giderilmesi en çok kullanıldığı alanlardır.

Yüz bölgesinde ayrıca dudak üzerindeki dikey çizgilerin giderilmesinde, dişlerini çok sıkan insanlarda çene kenarlarında bulunan çiğneme kaslarının aşırı büyümesi sonucu yüzde dikdörtgen şeklin giderilmesi için kullanılır.

Aynı zamanda diş sıkmanın tedavisi de gerçekleşmiş olur. Botoks ayrıca terleme tedavisinde de kullanılır. Özellikle koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı terlemelerinin önlenmesini sağlar.

acıbadem hayat