Ciltte Maske Kullanmanın Önemi

Ciltte Maske Kullanmanın Önemi

Her kadın cildinin bakımlı ve güzel görünmesini ister. Fakat cildin yapısı, çevresel faktörler, güneş, sağlıksız beslenme, hormonel değişim gibi daha bir çok etken cildin doğal yapısını bozarak çeşitli cilt problemlerini beraberinde getirir.

Düzenli olarak cildin temizlenmesi ve nemlendiririlmesi konusunda her gecen gün biraz daha bilinçlensek de cilt bakım adımlarıyla ilgili hala eksik kalan noktalarımızın olduğunu söylemeliyiz.

Bir çoğumuz makyaj yapmadığı için cildinin temizlenmeye ihtiyacı yokmuş algısına düşmektedir. Makyaj yapılsın ya da yapılmasın cilt sabah-akşam mutlaka temizlenmelidir. Çünkü günlük hayatımızda farketmeden maruz kaldığımız toz, ezgoz dumanı, makyaj kalıntıları vb. gibi faktörler cildi kirleterek gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Eğer cilt yeteri kadar temizlenmezse siyah nokta, akne ve sivilce gibi cilt problemleri oluşur. Cilt temizliği günlük ve haftalık olarak ikiye ayrılır.

Günlük olarak makyaj yapılıyorsa öncelikle makyaj temizleyici solüsyon ile makyaj temizlenmelidir. Sonrasında cilt tipine uygun temizleyici jel, köpük veya krem gibi ürünler ile arındırılmalıdır. Haftalık bakımda ise yüz maskesi tercih edilmelidir.

Temizleyici Maske Çeşitleri

Yüz Temizleme Maskesi, günlük temizleyicinin ulaşamadığı cilt altında derinlemesine temizlik sağlar. Ciltteki siyah noktaları temizler, cilde daha temiz ve canlı bir görünüm kazandırır.

Yüz Arındırıcı Maske, ciltte derinlemesine arındırma sağlar. Cilt yapısı kalın, yağlı ve problemli ciltler için tavsiye edilen bu maske çeşidi gözenekleri temizler, yağ, kir ve makyaj kalıntılarını ciltten arındırır. Peeling etkisi sayesinde ölü derileri temzileyerek cilde daha aydınlık bir görünüm kazandırır.

Kil Maskesi, arındırıcı maske çeşitleri arasında en sık tercih edilen maskelerden biridir. Tüm ciltlerin kullanıma uygun özelliğinin yanı sıra karma, yağlı ve akne problemi yaşayan ciltler için son derece idealdir.

Kil Maskesi Faydaları;

  • Cildin sebum(yağ) seviyesini dengeler.
  • İçeriğindeki kil sayesinde akne ve sivilce oluşumunu engeller.
  • Siyah nokta ve gözenekleri derinlemesine arındırır.
  • Cilde mat bir görünüm kazandırır.
  • Cildin doğal yapısını korumayı destekler.

“Kil maskesi nasıl kullanılır?” sorusuna değinecek olursak temiz ve hafif nemli cilde göz çevresi hariç eşit bir şekilde uygulayınız. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta cilt tipine göre bekleme süresidir.Yağlı ciltler 10-15 dk, normal ve karma ciltler 5-10 dk, kuru ciltler ise 3-5 dk bekledikten sonra bol ılık su ile durulanmalıdır.

Siz de tüm maske çeşitlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla hemen sahip olabilirsiniz.