Çok nadir rastlanan bir durum: Birçok cinsel organı var!

Çok nadir rastlanan bir durum: Birçok cinsel organı var!

Dünya üzerinde herkes sağlıklı şartlarda veya sağlıklı olarak doğamayabiliyor...

Bir takım bilinen hastalıklara alışkınız. Ancak birazdan görecekleriniz sandığını gibi sıradan cinsten değil. Bazıları ise tamamen yapay. Birden fazla uzvunuzun olduğunu düşünün? Dan Aziere'de onlardan biri. Onda çok nadir rastlanan bir durum var.

Dan Aziere'nin kalıtsal olan hastalığı sebebiyle özellikle eklem yerlerinde, 298 kemiğe sahip. Normal bir insan vücudunda 206 kemik vardır. Fakat Aziere'nin fazladan 96 kemiği var. Bunların 42'si 2010 yılında kadar ameliyatla çıkartıldı. Aziere'nin ameliyatları ilk gençlik yıllarında bacaklarında oluşan ciddi sonuçlar doğurmuştu. Aziere'nin hastalığının nedeni ise orantısız aile genleri.

Brigham Nordstorm; Yeni Zellandalı rugby oyuncusu ve takım kaptanı 28 yaşındaki Brigham Nordstorm diğer insanlardan farklı olarak 3 tane böbreği var. Nordstorm, her doktora gittiğinde doktorlarında böbreklerini saymasından bıktığını söylüyor. Brigham ayrıca çok sağlıklı olduğunu söylüyor.

Bethany Nordstorm; 6 yaşındaki küçük kızın 5 dalağı ve 2 tane sol akciğeri var. Ayrıca karaciğeri ve midesi olması gerekenin aksi yönünde. Ve son olarak Nordstorm'un kalbi hızlı attığında atış hareketleri sırtından görülebiliyor. Küçük kızın bu durumu ana rahmindeyken tespit edildi.

Antonio Alfonseca; Her el ve ayağında altı parmakla doğan beyzbol oyuncusunun bu durumu sporculuk kariyerini etkilememiş. Fazla parmakları çok gelişkin değil.

Stelios Arcadiou; onun durumu biraz yapay. İngiltere'de yaşayan performans sanatçısı 2006 yılında sol koluna üçüncü bir kulak naklettirdi. Aslen Kıbrıslı olan Avustralyalı sanatçı 10 yol boyunca bunu yapacak bir cerrah aramış.

Sarah Reinfelder; ABD'nin Michigan eyaletinde yaşayan Reindfelder çift rahimle dünyaya geldi. Bir de bu özelliği yetmezmiş gibi her iki rahminden ayrı ayrı çocuklar dünyaya getirdi. Doktorlar 21 yaşındaki kadının çift rahimli olduğunu ve ikiz doğumun mucize olduğunu açıkladı. Ancak doktorlar tedbir olarak ikizlerden birini aldı.

Hazel Jones; kadınlar doğduğunda rahimleri iki tüpe benzer bir şekilde olurken, zamanla tek rahim şeklini alıyorlar. Hazel Jones'ta bu olay gerçekleşmemiş. Vücudunda 2 cinsel organ ve 2 döl yatağı oluşmuş. Doktorlar bu durumun çok nadir gerçekleştiğini söylüyor. Regl olduğunda sırasıyla iki cinsel organından regl olduğunu söyleyen Jones ayrıca bekaretini iki kere kaybettiğinide söyledi.

Lakshimi Tatma; Hindistan'da dünyaya gelen küçük kız herkesi şaşırtmayı başardı. Dört kol ve dört bacağıyla dünyaya gelen Lakshimi Tatma, 30 defa ameliyat geçirdi. Tatma, anne karnında gelişmeden ölen kız kardeşinin uzuvları kendi vücuduna kaynadığı için bu şekilde dünyaya geldi. Lakshımı Tatma daha sonra 2 kollu ve 2 bacaklı olarak hayatına devam etti.

Xiaolian; Çin'de yaşayan Xiaolian, geçirdiği trafik kazasında burnuna ağır darbe aldı. Zamanında tedavi olmayan genç adamın burnu iltihaplandı ve kıkırdağı zarar gördü. Doktorlar tedavisi gecikince çareyi genç için yeni bir burun geliştirmekte buldu. Doktorlar doku genişleticiyi genç adamın alnına yerleştirdi. Daha sonra doku kaburga kemiği ile desteklendi. Ve ortaya yeni bir burun çıktı. Doktorlar burnun doku gelişimini tamamladığında eski burnunun yerine koyacaklarını açıkladı.