Ekşi Sözlük'te şok yazı: Pandemi planlı mıydı?

Ekşi Sözlük'te şok yazı: Pandemi planlı mıydı?

Ekşi Sözlük'te bir yazar, 2019 yılının Nisan ayında pandemi ile ilgili bir yazı yazdı. Yazıda Cumhurbaşkanlığı'nın pandemi ile ilgili 2019 Nisan'da yayımladığı bir genelgeye de yer verdi.

Ekşi Sözlük'te zaharoff kullancı adını kullanan bir yazar, 2019 yılının Nisan ayında "büyük bir salgın" planlandığını yazdı. Ortaya çıkan yazı ile birlikte, pandeminin planlı olduğu iddia edildi. Yazıda kaynak gösterilen Cumhurbaşkanlığı pandemi genelgesinin ise yine Nisan 2019'da yayınlandığı dikkat çekti.Zaharoff'un Nisan 2019'da pandemi başlığına yazdığı yazı şu şekilde;

"Herhangi ölümcül bulaşıcı bir hastalığın, tüm dünyayı etkileyecek “küresel” bir boyuta ulaşmasıdır. yakın tarihimizde bunun birçok örneğini de gördük. Domuz gribi veya kuş gribi bir pandemi örneğidir.

Amerika’da Türk bir ilaç şirketinin yönetiminden öğrendiğim kadarıyla çok yakında dünya çapında ölümcül büyük bir salgın gerçekleşecek. Salgını yapacak olan kişilerse aralarında Bill Gates gibi zenginlerin bulunduğu, dünya nüfusunu azaltma projesinin mimarları olan bir grup. hatta daha bu salgın hastalık dünyaya yayılmamışken aşılarını bile üretime geçirdiler. “Kulağa çok komplo teorisi gibi geliyor” dediğinizi duyar gibiyim. ama değil malesef. Hatta Türkiye Cumhuriyeti olarak yaklaşık 2 hafta önce bunun hazırlıklarını başlattık.

konuyla alakalı cumhurbaşkanlığı’nın resmi gazete’de yayınladığı 2019/5 sayılı genelgeye
şuradan ulaşılabilir:

Cumhurbaşkanlığı genelgesi

yanı başımızda bulunan yunanistan’da bu salgın hastalık küçük çapta denenmekte. ve yunanistan’da ani ölümler gerçekleşmekte.
bu olayın türk medyasında yer bulmaması ise işin ilginç tarafı. internette arattığımda haberi sadece haber türk’ün şubat ayında verdiğini gördüm."

Yazarın bu girisi, sosyal medyada da tartışma konusu oldu.