Fondöten Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Fondöten Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Fondöten, cilt kusurlarını kapatma konusunda oldukça etkili bir makyaj malzemesidir. Güneş lekeleri, kırmızı sivilceler vb birçok problem, ciltte ton eşitsizliği yaratır.

 Fondöten kullanarak cildinizi tek bir tonda eşitleyebilir ve ardından kontür işlemleri ile yüz hatlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

Doğru fondöten seçimi nasıl yapılmalı?

Fondöten kullanırken öncelikle cilt yapısına uygun seçimler yapmanız gerektiğini unutmamak gerekir. Yağlı cilde sahip kişiler kuru ve normal ciltler için formüle edilmiş ürünleri kullandıklarında, ekstra parlama ve yağlanma yaşarlar. Fondötenin yüzünüzdeki kusurları örtmesi, pürüzlü görünmemesi ve cilt tonunuzu eşitlemesi için mutlaka cilt tipinizi tanıyarak buna yönelik tercihler yapmanız gerekir.

Ten rengine göre fondöten seçimi?

Fondöten seçerken dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli husus ise renktir. Ten renginize uygun olmayan bir fondöten uyguladığınızda yüzünüz farklı renkte, vücudunuz farklı renkte görünecektir. Bu gibi problemler yaşamamak için fondöten denerken yalnızca elinize değil boynunuza da bir miktar ürün uygulamanız yararlı olacaktır. Böylece tüm cildiniz aynı tonda görünecek ve yüz kusurlarınız kamufle olacak.

Fondöten çeşitleri nelerdir?

Fondötenin birçok çeşidi bulunur. Krem fondöten, serum fondöten, likit fondöten, stick fondöten bunlardan bazılarıdır. Bu ürünler içerisinden cildinize en iyi bütünlüğü sunan ve kolay uygulanan ürünler tercih ederseniz daha pratik makyajlar yapabilirsiniz.

Fondöten nasıl uygulanır?

Fondöten sürmeden önce cildinizi temizleyin ve mutlaka peeling yapın. Böylece ölü derileri uzaklaştıracak ve pürüzsüz bir uygulama yapacaksınız. Fondöteni bir makyaj süngeri ya da fondöten fırçası ile uygulayabilirsiniz. Eğer makyaj süngeri kullanıyorsanız ürünün ciltte pul pul görünmemesi ve iyi bütünleşmesi için süngerinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız. Bir miktar fondöteni yüzünüze eşit şekilde dağıtın ve fondöten öncesi kalıcılığı arttırmak için makyaj bazı kullanmayı ihmal etmeyin.

Yaz için fondöten önerileri

Yaz için fondöten önerilerine ihtiyaç duyuyorsanız New Well ürünlerini inceleyebilirsiniz. Hafif yapılı, cildinizi aydınlık ve parlak gösteren profesyonel fondöten çeşitleri için newwell.com.tr web adresinden Makyaj kategorisini ziyaret edebilirsiniz. En iyi fondöten, cilt yapınıza ve renginize uygun fondötendir. Tüm cilt tipleri için özel olarak tasarlanan, geniş ton seçenekleri bulunan ve kusursuz görünüm sunan fondöten ürünleri için New Well ürünleri sizlerle!

Yaz aylarında fondöten seçimi birçok kadın için kritik bir durumdur. Bazı fondötenler oldukça ağır yapıda oldukları için ciltte tabaka hissi yaratabilir. Bunun dışında sıcak hava etkisi ile dağılmalar oluşabilir. Cildinizde yokmuş gibi hissedeceğiniz, kokusu ile makyaj yapmayı keyifli bir hale dönüştüren New Well fondöten çeşitlerini mutlaka inceleyin.