Hastanelerdeki stajlar ne olacak?

Hastanelerdeki stajlar ne olacak?

Sağlık Bakanlığı, üniversitelerdeki teorik derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasını, zorunlu uygulamalı derslerin ise mümkünse ertelenmesini tavsiye etti. Peki, hastanelerdeki stajlar ne olacak?

Sağlık çalışanları risk altında, canına dişine takarak çalışmayı sürdürüyor. Koronavirüs salgını ile mücadele sırasında virüs kaparak yaşamını yitiren doktorlar, sağlık çalışanları oldu. Peki, henüz hastanelerde çalışmayan, tecrübe sahibi olmayan, tıp fakültelerinde ve sağlık meslek yüksek okullarında okuyan, bu eğitim öğretim döneminde zorunlu stajları bulunan öğrenciler ne olacak? Koronavirüs ile mücadelede etkin bir rol oynamayacak olan öğrenciler, sağlık çalışanları, doktorlar gibi koronavirüsün en fazla kol gezdiği hastanelerde uygulamalı ders görüp, stajlarını mı yapacak, yoksa stajlar, uygulamalı dersler ertelenecek mi?

Sağlık Bakanlığının YÖK’e tavsiye niteliğindeki yazısında 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz dönemiyle ilgili tavsiye yazısında teorik dersleri mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda ise uygulamaların mümkünse ertelenmesi” istendi. Yükseköğretim kurumlarına öğrencilerin sağlıklı bir eğitim sürdürebilmelerinin temini için geniş inisiyatif tanındığı, Sağlık Bakanlığının önerileri ve kamuoyu ile paylaştığı verileri, bulundukları bölge ve illerdeki salgın hastalığın seyri ve bünyelerindeki fakülte ve birimlerinin mahiyetini dikkate alarak, eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliği bakımından yetkili kurullarında karar almalarına imkan tanındığı ifade edilen yazıda, son günlerde Kovid-19 hastası olanların sayısında ciddi artışların görüldüğü kaydedildi.

Bu tavsiye yazısı tıp fakülteleri ve sağlık meslek yüksek okullarındaki uygulamalı eğitimleri de mi kapsayacak yoksa geleceğin sağlıkçıları, Covid-19’un en fazla bulaşabileceği hastanelerde riske mi atılacak bilinmiyor. Kocaeli Üniversitesinde bu konuda nasıl bir yol izleneceğini doktor adayları, geleceğin sağlıkçıları ve aileleri merakla bekliyor.