Haziran ayının en fazla vefatının yaşandığı gün, camilerin 5 vakit cemaatle namaza açıldığı duyuruldu

Haziran ayının en fazla vefatının yaşandığı gün, camilerin 5 vakit cemaatle namaza açıldığı duyuruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 29 mayıstan bu yana en yüksek vefatın (27) bugün yaşandığını açıklayıp, ''Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız'' demesinin üzerinde daha bir saat geçmeden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camileri yarın sabahtan itibaren beş vakit cemaatle namaza açtıklarını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel koronavirüs verilerini açıkladı. Virüs nedeniyle bugün 27 kişinin hayatını kaybettiğini (29 mayıstan bu yana en yüksek vefat sayısı) duyuran Bakan Koca, ''Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız'' dedi.

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ve güncel veri tablosu şöyle: ''Test sayımız 3 milyonu geçti. Vaka artışı görülen kentlerden Adana’da 14, Ankara'da 21, Kocaeli'de 16 hastamız yoğun bakımda. İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısından fazla. Daha normal bir hayat için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız.''

ERBAŞ: CAMİLERİ 5 VAKİT CEMAATLE NAMAZA AÇTIK

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarının ve uyarılarının üzerinden daha bir saat geçmeden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camileri 5 vakit cemaatle namaza açtıklarını duyurdu.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Camilerimizi Cuma ve öğle-ikindi vakitlerinde cemaatle namaza açmıştık. Yarın sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.'' dedi.