İşte kanser tedavisinde kullanılan o bitkiler!

İşte kanser tedavisinde kullanılan o bitkiler!

Kanserin önüne geçilmesi için zerdeçal, limon, meyan kökü, brokoli, yeşil çay, çörek otu bitkilerinin sık tüketilmesi öneriliyor.

Zerdeçal

Pankreas kanserinde de tedavi edici bir bitki olduğu yolunda.

Limon

Kanser tedavisinde etkili bir bitki olan limon, bol miktarda C vitamini içerir. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruyucudur ve vücudun enfeksiyonlara karşı olan direncini artırır.

Çörekotu

Kanser tedavisinde kullanılan etkili bitkilerden biri olan çörekotunda bulunan timokinon maddesi, kansere karşı savaşır ve kanser hücrelerinin intihar etmesini sağlar.

Aynı zamanda iltihap giderici etkisi olan çörekotunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiği de biliniyor. Nasıl mı? Vücudun hastalıklara karşı en önemli savunma mekanizması olan makrofaj hücrelerinin sayılarını artırarak.

Meyan Kökü

Lösemi ve kalın bağırsak kanserlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu öngörülüyor. Ayrıca meyan kökünün, prostat, deri ve karaciğer kanserlerine karşı da koruyucu olduğuna dair pek çok çalışma mevcut.

Yeşil Çay

2006’da Japon bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmanın sonunda şöyle bir sonuca varıldı: “Yeşil çay tüketmek tüm sağlık sorunlarına bağlı ölüm riskini azaltıyor!”

Sindirim sistemi kanserlerinden, meme, prostat, akciğer ve cilt kanserlerine kadar birçok kansere karşı bilinen en güçlü koruyuculardandır.

Brokoli

Brokolinin kanser tedavisinde etkili bir bitki olduğu, sağlık faydaları birçok bilimsel çalışmayla kanıtlanmış, hatta tescillenmiştir. 

Sadece brokoli değil, karalahana, Brüksel lahanası gibi aynı aileden olan ve kansere karşı etkili olan sebzelerin tümünde bulunan glukosinolatlar, kanserle savaşan son derece güçlü maddelerdir. Glukosinolatların parçalanması sonucu açığa çıkan indol ve izotiyosiyanatlar gibi bileşenlerin kansere yol açan maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağladığı biliniyor.