Karatay: Biz 9 ayda kurtuluyoruz, erkekler ömür boyu taşıyor

Karatay: Biz 9 ayda kurtuluyoruz, erkekler ömür boyu taşıyor

Karatay'ın erkeklerdeki göbek için verdiği örnek gülüşmelere neden oldu: Ben göbekli erkek arkadaşlarıma şunu söylüyorum, biz hanımlar 9 ayda kurtuluyoruz ama erkekler ömür boyu çekiyorlar...

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir gelecek için şeker ve ekmekten uzak durulması gerektiğini söyledi. Karatay’ın erkeklerdeki göbek için verdiği örnek gülüşmelere neden oldu: Ben göbekli erkek arkadaşlarıma şunu söylüyorum, biz hanımlar 9 ayda kurtuluyoruz ama erkekler ömür boyu çekiyorlar…
“ÇOCUĞUMA ŞEKER VERME”
Merkezefendi Belediyesi’nin sponsorluğunda  ‘Çocuğuma Şeker Verme’ adı altında konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Canan Karatay katıldı. Prof. Dr. Karatay, konuşmasında sağlıklı gelecek için Çocuğuma Şeker Verme Kampanyası kapsamında il il dolaşarak şeker ve ekmeğin zararlarını anlattıklarını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2006 yılında açıkladığı Türkiye raporunda, senede kişi başına 200 kilo ekmek tüketildiğini, en kötü ekmeğin de Türkiye’de üretildiğini kaydettiğini belirten Prof. Dr. Karatay, “Türkiye’de ekmek tüketiminin azalması durumunda hastalıkların görülmesinde de yüzde 30 azalma olacaktır” dedi.
Prof. Dr. Karatay, kalp ve iç hastalıkları doktoru ve eğitimci olarak bir ülkenin ayakta kalabilmesi ve halkının çocuklarının geleceğinin sağlıklı olabilmesi için sağlıklı beyne ve bedene ihtiyacı olduğunu vurgulayıp, “Sağlığımızı bozan en temel neden şeker ve karbonhitratlardır, yani nişastadır. Sağlıklı bir gelecek için şeker ve ekmekten uzak durulmalı. Kan şekeri vücudumuzdaki bütün hücrelere zarar verir, biz buna ‘toksik’ deriz, zehirdir. Vücudumuza herhangi bir karbonhitrat girdiği zaman kan şekeri aniden yükselir. Bir dilim tost ekmeği ya da buğday ekmeği bir çorba kaşığı toz şekerdir. Daha fazla kan şekerini yükselterek vücuda tahribat yapar. Kanda şekerin aniden yükselmesi, şekerli içecekler, gazlı içecekler, kanda insülin hormonunun aniden yükseltince, vücut kendini korumaya alır. Kalp krizinin sebebi, inmenin sebebi aniden kan şekerinin ve insülin yükselmesidir” dedi.
Başlattıkları ‘Çocuğuma Şeker Verme’ kampanyasına belediyelerin ve kamu kurumlarının destek vermesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Karatay, “Bu işe el atılması gerekiyor. Halkın uyanması gerek. Obezite ve şeker hastalığının genetik olması mümkün değildir. Çocuklara şeker, çikolata vermeyeceksiniz. Açlık kan şekerinin normal olması şeker hastası olmadığınızın kanıtı değildir, aldanmayın. Tokluk kan şekeri de değildir. En önemli hassas ölçüm aç olarak ölçtüreceğiniz kan insülin hormonudur. Beşin üstüne çıkmamalı” diye konuştu.
Konferansın sonunda Kaymakam Şükrü Görücü, Prof. Dr. Karatay’a teşekkür plaketi verdi. Kaymakam Görücü’nün göbeğine takılan Karatay, esprili şekilde, “Bakın burada yangın var, içine çekiyorlar. Ben göbekli erkek arkadaşlarıma şunu söylüyorum, biz hanımlar 9 ayda kurtuluyoruz ama erkekler ömür boyu çekiyorlar” dedi. Konferansı Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve çok sayıda davetli izledi.