Lazer epilasyon için en ideal zaman!

Lazer epilasyon için en ideal zaman!

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en sağlıklı, hızlı, pratik, rahat ve güvenli yollarından biri “lazer epilasyon”.

İstenmeyen tüyler hem kadınlar hem erkekler için büyük sorun oluşturuyor. Sıkça tercih edilen jilet, tüy dökücü krem, ağda gibi yöntemler maalesef bu soruna kalıcı bir çözüm sunamıyor. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en sağlıklı, hızlı, pratik, rahat ve güvenli yollarından birinin lazer epilasyon olduğunu söyleyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım, lazer epilasyon hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

Kıl kökleri tahrip ediliyor

“Lazer enerjisi, saniyeden daha kısa sürede uygulandığı alanlarda birçok kıl kökü tarafından emilir ve ortaya çıkan ısıyla kıl kökünü tahrip eder. Tahrip olan kıl kökü bir daha kıl üretemez hale gelir. Lazer epilasyonda kıl folikülü hedef alındığı için deri ve deri altı diğer dokular zarar görmez. Lazer epilasyon amaçlı farklı dalga boylarında işlev gören Alexandrite lazer, Nd YAG lazer ve Diod lazer kullanılabilmektedir.”

Acıdan endişe etmeyin

Pek çok kişi lazer epilasyonun acılı bir işlem olup olmadığını merak ediyor.Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım, bu konuda endişeye mahal olmadığının altını çizerek “İşlem esnasında ağrının minimize edilmesi için uygulanan lazer enerjisinin çeşidine göre soğutucu jel veya soğuk hava kullanılarak epilasyon yaptıran kişilerin acı çekmesi önleniyor” diyor. Uzm. Dr. Yıldırım, lazer epilasyonun yüz, bel, bikini, kalça, genital, kol altı, bacak gibi mukoza içermeyen cilt bölgelerine uygulanabildiğini ifade ediyor.

Kış aylarında lazer epilasyon yaptırmak mantıklı mı?

Lazer epilasyonda ışığın kıl folikülünü etkilemesi ve çevre dokuyu seçmemesi öngörülür böylece kıl folikülü harap edilirken çevre dokunun zarar görmemesi sağlanıyor. Bu yüzden kılla birlikte derideki melanin de ışından etkilenebileceği için güneşe maruz kalmış bronz tende ve yaz aylarında lazer epilasyon önerilmiyor.