
Molfix’ten anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi
Molfix “Hayat Bağım” projesiyle yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, kuvöz, solunum cihazı gibi hayati ekipman desteği sağlamak üzere yola çıktı.
Bebeklerin mutlu ve sağlıklı gelişimlerini destekleyen Molfix “Hayat Bağım” projesiyle güvenli bağlanma ve bebeğin gelişim alanlarında farkındalık yaratmak ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, kuvöz, solunum cihazı gibi hayati ekipman desteği sağlamak üzere yola çıktı. Molfix, T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü desteği ve Bebek Ruh Sağlığı Derneği proje ortaklığıyla gerçekleştirilen projede, 1 yılda 10 ilde 5.000 anne ve bebeğine, 350 ebe-hemşireye ulaşmayı hedefliyor. Proje, erken ve sağlıksız doğan bebeklerin hayata sevgiyle bağlanabileceğini ve annelerle bebeklerin arasında güvenli bağlanmanın ve bebeğin gelişimiyle ilgili annelerin farkındalığının önemini vurguluyor.
UNICEF Küresel Çocuk Ölümleri Raporu’na göre Dünya genelinde 2018 yılında, 6.2 milyon çocuk hayatını kaybetti.* Yapılan araştırmalar, doğru beslenme, yeterli tıbbi cihaz, iyi eğitimli ebe ve sağlık çalışanı desteği gibi koşulların sağlanmasının yanı sıra bebek ölümlerinin azaltılmasında anne ile bebekleri arasında güvenli bağlanma ilişkisinin kritik önemde olduğunu gösteriyor.
Konuya ilişkin bir farkındalık yaratmak, erken doğan bebeklerin ve riskli doğum yapan annelerin hayata tutunması için, fiziksel, sosyal ve psikolojik koşullarını iyileştirme amacıyla Molfix tarafından geliştirilen ‘Hayat Bağım’ isimli kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’de 10 ildeki kamu hastanelerinde hayata geçiriliyor.
10 İLDE 5.000 ANNEYE VE 350 EBE VE HEMŞİREYE ERİŞİM HEDEFLENİYOR
Hayat Bağım Projesi ile, bebekleri yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören annelerin, psikolojik ve sosyal koşullarının iyileşmesi amaçlanıyor. Devlet hastanelerinin anne misafirhanelerinde kalan anneleri, 15 günde bir psikologlar ziyaret ederek, onlara güvenli bağlanma üst başlığında eğitimler veriyor. Aynı eğitim yeni doğan yoğun bakım ünitesinde görev yapan ebe & hemşirelere de Bebek Ruh Sağlığı Derneği ve Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Bayhan tarafından veriliyor.1 yılda 5.000 anneye ve 350 ebe-hemşireye erişim hedefleniyor.