Mor gözlüğü tak #epilepsiiçinbak

Mor gözlüğü tak #epilepsiiçinbak

Türk Epilepsi İle Savaş Derneği, 10 Şubat Dünya Epilepsi Günü kapsamında bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği “Epilepsi İçin Bak” kampanyası ile herkesi epilepsinin farkında olmaya davet ediyor.

Beyinde var olan elektriğin aşırı artması sonucu ortaya çıkan epilepsi, dünya genelinde en sık görülen nörolojik hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’de bugün yaklaşık 1 milyon epilepsili birey yaşıyor. Doğru tedaviyle hastaların çoğunun kontrol altına alınabildiği epilepsi hakkındaki ön yargılar ise hastaların hayatını zorlaştırıyor. Bugüne kadar binlerce kişi tarafından desteklenen kampanya, epilepsili bireylerin yaşadıkları zorluklara ve toplumsal baskılara dikkat çekiyor.

Kampanyanın 4’üncü yılında da binlerce epilepsili birey ve yakınlarının sesi olduğuna değinen Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni; “Epilepsi, herkesin başına gelebilecek kronik, aynı zamanda tedavi ile yüksek oranda kontrol altına alınabilecek bir hastalık. Buna karşılık bugün hala toplumumuzda süregelen yanlış bilgiler nedeniyle epilepsi hastaları günlük hayattan dışlanıyor. Epilepsi İçin Bak kampanyası ile epilepsiye olan ön yargıları ortadan kaldırmayı ve epilepsili bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyoruz’’ diyor.

İsteyen herkes Epilepsi İçin Bak sosyal medya hesapları üzerinden mor gözlük filtresiyle fotoğrafını çekip #EpilepsiİçinBak, #DünyaEpilepsiGünü ve #YılOlmuş2020 hashtag’leriyle paylaşım yaparak kampanyayı destekleyebiliyor.