Obezite Akademisi açıldı

Obezite Akademisi açıldı

Çağımızın hastalığı obezite ile mücadele için önemli bir adım atıldı ve Obezite Akademisi hayata geçirildi.

Son yıllarda Türkiye’de de yaygınlaşan çağımızın hastalığı obezite ile mücadele için önemli bir adım atılıyor. Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından, Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Obezite Akademisi hayata geçirildi.

Obezite dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaş, cinsiyet, sosyo ekonomik şartlar gibi kriterler gözetmeksizin; toplumun tamamına yayılan hayatı tehdit eden hastalıkların başında geliyor. Oysa obezite kronik, önlenebilir ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

İşte bu nedenlerle, Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından, Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Obezite Akademisi hayata geçirildi. Obezite Akademisi’nin kuruluşuna ilişkin anlaşma, Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Reyhan Ersoy ile Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem tarafından imzalandı.

Obezite Akademisi’nin amacı, “Obezite alanında toplum, hekim, diyetisyen, egzersiz uzmanı, klinik psikolog, hemşire ve basın gibi ilgili gruplara yönelik eğitim projeleri ve bilimsel projeler oluşturmak ve bu amaçla insan ve toplum sağlığına hizmet etmek” olarak açıklandı