Saç Ekiminde Doktor Seçimi Önemli mi

Saç Ekiminde Doktor Seçimi Önemli mi

Son yıllarda daha fazla sayıda kişinin ilgisini çekmeye başlayan ve ülkemizde oldukça yoğun bir şekilde gerçekleştirilen saç ekimi işlemi gün geçtikçe popülerliğini artırıyor.

Özellikle yeni bir tekniğin geliştirilmesi bu işleme sıcak bakanların sayısında belirgin bir artış olmasını sağladı. Saç ekimiyle artık daha gür bir saç görünümüne sahip olmak mümkün hale geldi. Aynı zamanda saç kaybının meydana gelmiş olduğu bölgelerde yeniden saç çıkmasını sağlıyor olması, erkeklerin bu işlerden daha fazla faydalanmasını sağlıyor.

Saç ekimi dendiğinde akla gelen şehirlerden biri de Ankara oluyor. Çünkü Ankara saç ekimi uygulamasının son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği şehirler arasında yer alıyor. Saç ekimi işlemi yaptırmak isteyenler mutlaka farklı bir kentte gitmek durumunda değil! Ancak işlemin başarısı söz konusu olduğunda doktor seçiminin de büyük önem taşıdığını vurgulamak lazım. Saç ekimi işleminden faydalanmak isteyenler deneyimli bir doktoru tercih etmelidir.

Elbette Ankara saç ekimi doktoru bulmakta asla zorlanmayacağınız şehirler arasında yer alıyor. Çok sayıda deneyimli doktor tarafından bu hizmet sunulabiliyor ve dolayısıyla herkesin tecrübeli, iletişim kurabileceği ve başarılı bir şekilde işlemin yapılmasını sağlayabilecek bir doktor bulması zor olmuyor. Özellikle Dr. Serdar Yüce gibi adından başarılarıyla söz ettiren doktorların Ankara’da hizmet veriyor olduğunu unutmamak lazım! Büyük bir ilgi gören bu doktor en yeni saç ekimi tekniklerinden biri olan FUE tekniğinin gayet başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlayabiliyor.

Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılıyor?

Saç ekimi yaptırmak isteyenler saç ekimi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyor. İşlemin nasıl yapıldığı fut ve FUE teknikleri arasından hangisinin tercih edildiğine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Fut tekniği ameliyatlı saç ekimi, FUE tekniği ise ameliyatta saç ekimi olarak değerlendirilebilir. FUE tekniğinde tek seans içerisinde 1000 ila 1500 saç kökü transfer edilebiliyor. Bu durum son dönemde tercih ili FUE tekniğinden yana kullananların sayısında artış olmasını beraberinde getiriyor.

Saç Ekiminde FUE Tekniği

Bu noktada FUE yöntemi ile saç ekimi nedir sorusunun yanıtı da devreye giriyor. FUE tekniği 2002 yılında uygulanmaya başlandı. Saçlı deriden şerit halinde bir bölümün alınması yerine, saç köklerinin tek tek toplanması ve saçsız olan bölgeye transfer edilmesi yöntemidir. FUE tekniği daha önce uygulanan teknikler ile kıyaslandığında çok daha konforlu ve çok daha kısa sürede tamamlanan bir yöntem olması ile ön plana çıkıyor. Bu nedenle söz konusu tekniği 2002 yılında uygulanmaya başlaması ile birlikte saç ekimi yaptırmak isteyenlerin sayısında da ciddi bir artış meydana geldi.

Saç Ekimi Fiyatı

Saç ekimi işleminin fiyatı da en az bu işlemin nasıl yapıldığı kadar merak ediliyor. Dolayısıyla saç ekimi ortalama ne kadar sorusu da sıklıkla gündeme geliyor. Hangi yöntemin tercih edildiği ve toplamda ne kadar saç kökünün transfer edildiğine bağlı olarak ödenmesi gereken fiyat da değişebiliyor. Sizlere net bir fiyat ya da bir fiyat aralığından söz etmemiz yanıltıcı olabilir. Zira bir doktor seçimi yaparak görüşmenin ardından tarafınıza net bir rakam mutlaka belirtilecektir. Saç ekiminde deneyimli bir doktoru tercih etmeniz fiyattan çok daha önemli bir unsurdur! Bu nedenle Ankara saç ekimi fiyatları araştırmasından önce doktor araştırması yapmanızda fayda var.

Saç Ekiminden Sonra İyileşme Süreci

Yanıtının mutlaka bilinmesi gereken sorulardan biri de saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler neler oluyor. Öncelikle iyileşme sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken hususun uygulama yapılan bölgeye herhangi bir temasta bulunulmaması gerektiğidir. Özellikle uygulamadan sonraki 48 saat bu anlamda çok kritik! Bu süre zarfında mutlaka doktor tarafından yapılan uyarılara harfiyen uyulması lazım. 48 saat boyunca uygulama yapılan bölgeye suyun temas etmemesi gerekiyor. Bu nedenle 2 gün boyunca duş alınmamasında fayda var. Aynı zamanda hamam ya da sauna gibi buharlı ve sıcak ortamlardan 15 gün boyunca uzak durmak gerekiyor.

Şapka bere gibi saçlı deriye hafif de olsa baskı yapabilecek olan aksesuarların kullanımı bir süre boyunca yasak olacak. Saçlar uzadıkça uçları makasla kesilebiliyor. Ancak bir süre kesinlikle saç traş makinesi ya da jilet gibi malzemeleri kullanmamak lazım. Aksi halde transfer edilen saç köklerine zarar verilebilir saç ekimi işleminin başarısı sekteye uğrayabilir.