Sağlıklı bir yılbaşı sofrasında neler olmalı?

Sağlıklı bir yılbaşı sofrasında neler olmalı?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, sağlıklı yılbaşı sofralarının nasıl olması gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu.

Yeni bir yılı sevdikleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla karşılamak isteyenler bu özel akşam için çeşit çeşit yemeklerle donatılan sofralar hazırlama planları yapıyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, sağlıklı yılbaşı sofralarının nasıl olması gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu. Bir yılbaşı klasiği olan hindinin dengeli bir ana yemek olduğunu belirten Örkçü, hindinin haşlanmış mevsim sebzeleri ve salata ile tüketilmesini öneriyor. Yardımcı yemeklerin içerdikleri yağ nedeniyle çok kalorili olduğuna dikkat çekerken, tatlı yerine meyve ve bol miktarda su tüketilmesini tavsiye ediyor.

ALKOL, VÜCUDU SUSUZ BIRAKIYOR

Alkollü içeceklerin vücudu susuz bıraktığını belirten Özden Örkçü, “Yemek öncesinde, yemek ile birlikte ve gecenin ilerleyen saatlerinde bol su tüketin. Yılbaşı gecesi gece geç saatlere kadar oturulacağı ve sürekli bir atıştırma halinde olunacağı düşünülürse daha fazla su içmelisiniz. Kuru yemiş tüketimi isteniyorsa E vitamini ve Q-3 içeren fındık ve ceviz tüketimi tercih edilmeli yağ miktarları fazla olduğundan tüketimleri 1 avucu geçmemelidir. Yatmadan 2 saat önce yemek tüketimi sonlandırılmalıdır” tavsiyesinde bulundu.