​Sağlıklı İş-Yaşam İlişkisi İçin 4 İpucu

​Sağlıklı İş-Yaşam İlişkisi İçin 4 İpucu

Sağlıklı bir iş-yaşam dengesini nasıl kurabileceğinizi biliyor musunuz? Bu yazımızda bu konuda size yardımcı olabilecek en tecrübeli kişilerin tavsiyelerine yer verdik. Gelin, birlikte bu tavsiyeleri öğrenelim.

Michelle Sun, First Code Academy’nin Kurucusu ve CEO’su

​Sağlıklı İş-Yaşam İlişkisi İçin 4 İpucu

“Yıllar içinde yapılacaklar listemi farklı şekillerde düzenlemeyi öğrendim. Her şeyi bitirmeyi düşünmenin baskısını üzerimde hissetmek yerine, onları öncelik sırasına göre planlıyorum. Ayrıca takvimimde mutlu hissetmem için önemli olan şeyleri planlamanın gereğine de inanıyorum. Örneğin, hafta boyunca antrenmanlarımı planlıyorum ve tıpkı işle ilgili toplantılarım gibi onlara da takvimimde yer veriyorum.”

Nishant Shah, İnternet ve Toplum Merkezi’nde Kurucu Ortak ve Araştırma Direktörü

​Sağlıklı İş-Yaşam İlişkisi İçin 4 İpucu

“Çalışma hayatınıza ve kişisel yaşamınıza eşit şekilde özen gösterdiğinizde, bu denge doğal olarak ortaya çıkacaktır. Tabi bunların yanında biraz disiplin de gerekmektedir. Her zaman “Çalışırken çalış, oynarken oyna.” felsefesine inanıyorum. Gün içinde sadece bir saat bile olsa telefonunuzu ve bilgisayarınızı bir kenara bırakıp gerçekten hoşunuza giden bir şey yaparak biraz zaman geçirin.”

Sergio Esteban, LaBella Associates CEO’su

​Sağlıklı İş-Yaşam İlişkisi İçin 4 İpucu

“Günümün iş ve yaşam kısımlarını iki ayrı sepette tutarak yapıyorum. Sizi sepetlerinizi karıştırmak zorunda bırakan sorunları ve durumları bölümlendirmeniz gerekir. Bazen, iş kişisel hayatınızdan öncelikli olur veya bunun tersi de geçerlidir, ancak ideal olarak her şey sonunda dengede kalır.”

Deb Waterman Johns , SCOUT Çantalarının Kurucu Ortağı

​Sağlıklı İş-Yaşam İlişkisi İçin 4 İpucu

“Bence kendinizi tanımak zorundasınız, sizi gerçekten tatmin olmuş hissettiren şeyi biliyorsunuz. Her gün egzersiz yapmak isteyen biriyseniz, düzenli olarak egzersiz yapın veya daha önce hiç bulunmadığınız bir alanda bir yürüyüşe çıkın. Kendinizi korumanız için neyin önemli olduğunu bilin ve bunu günlerinize, haftalarınıza, yıllarınıza uygulayın. Ayrıca, sizi büyümeye devam etmeye zorlayan şeyin ne olduğunu da bilin. Bu, başka insanlar mı, yeni durumlar mı?”

kreatifbiri - Dilara Küçükay