'Sağlıkta Dijital Dönüşüm' masaya yatırıldı

'Sağlıkta Dijital Dönüşüm' masaya yatırıldı

Philips Türkiye, geleceğin sağlık teknolojilerini ve dijitalleşmeyi alanında uzman doktorlarla Future Healthcare İstanbul Konferansı’nda masaya yatırdı.

Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak’ın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Sağlıkta Dijital Dönüşüm’ paneline Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, Amerikan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksoy ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Kulaç katılarak sağlık sektörünün geleceğini değerlendirdiler.

Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak, yaptığı konuşmada sağlık alanında daha az maliyetli bakıma ve dijitalleşmeye yönelik artan bir trendin yanı sıra çoğalan kronik hastalıkların ve artan yaş ortalaması ile sürekli büyüyen bir nüfusun ihtiyaçlarına bir an önce çare bulunması, bunu yaparken de artan maliyetleri düşürmek gerektiğinin altını çizdi.

Panelde yer alan Amerikan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksoy, dijital sağlık teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda hastalıkların doğru teşhis ve tedavisinde büyük rol oynayacağını ve dijital sağlık teknolojileri sayesinde hasta bakımı ve tedavisinde kalitenin artacağına, hastaların yaşam standartlarının iyileşeceğine dikkat çekti.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Kulaç ise yapay zekâ uygulamalarının, patoloji pratiğinde büyük bir değişime neden olacağını düşündüğünü söyledi

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel konuşmasında yapay zekâ ve akıllı teknolojilerin aynı zamanda hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların hayatını kolaylaştıracağını vurguladı.