
Yeni yılı sağlıklı karşılayın
Yeni yılı keyifle karşılamak ve ertesi güne sağlıkla başlamak için birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Yeni yılı keyifle karşılamak ve ertesi güne sağlıkla başlamak için birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Dilara İsmailoğlu, yılbaşı günü sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
YILBAŞI SOFRASINA AÇ OTURMAYIN
Yılbaşı günü sabahtan başlayarak dengeli beslenilmeli ve kesinlikle öğün atlanmamalıdır. Sabah hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı ve düşük kalorili besinler tercih edilmelidir. Gün içerisinde 2 litre su içilmesi, tokluk hissi vererek kalori kontrolünü sağlamaktadır. Gün içerisinde yapılacak olan 45-60 dakikalık hafif tempolu bir yürüyüş metabolizmanın düzenlemesine yardımcı olmaktadır.
AKŞAM YEMEĞİNDEN ÖNCE MEYVE ATIŞTIRIN
Yılbaşı sofrasında uyulması gereken en önemli kural, besinleri yavaş yemek iyi çiğnemektir. Sofraya tamamen aç oturmamak için yemekten 1-2 saat önce meyve, salata, bir kase yoğurt veya bir kase unsuz çorba gibi düşük kalorili gıdalar tüketilmelidir. Kızartma ve kavurma yerine; haşlama, buğulama, ızgara veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ayrıca hindi, tavuk gibi etlerin deri ve yağlı kısımları kesinlikle alınmalı, bunlar ekstra yağ ilave edilmeden kendi yağları ile pişirilmelidir. Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazlarından tatlılar yemekten 1 saat sonra tüketilmelidir. Ağır ve şerbetli tatlılar yerine, meyve ve süt tatlılar daha sağlıklı seçeneklerdir.