Yeşilay'dan çağrı

Yeşilay'dan çağrı

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde sigara kullanımının zararlarına dikkat çeken Yeşilay, sigara kullanımının halk sağlığı üzerindeki etkilerini gündeme getirdi.

Sigaranın zararlı etkilerinden korunmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirten Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk “Sigara kullanımından her yıl dünyada 8 milyondan fazla kişi yaşamını yitiriyor. Tüm vatandaşlarımıza 9 Şubat’ta hem kendileri hem de sevdikleri için daha sağlıklı, dumansız bir hayata adım atmaları çağrısı yapıyoruz” dedi. Yeşilaycı Astronot da bu yıl meydanlarda sigarayı bırakma çağrısı yaptı.

Yeşilay, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde tüm bireyleri tütün kullanımının zararları konusunda bilinçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Üsküdar Meydanı’nda düzenlediği bilgi yarışması ile tütün kullanımının zararlarına ilişkin pek çok bilinmeyeni gün boyu 7’den 70’e katılımcılarla paylaşan Yeşilay’ın geçen yıl yarı açık alanlarda ortaya çıkan astronotu bu yıl da meydanda sigarayı bırakma çağrısı yaptı.