"I ME CE" Aralık’ta Hub Istanbul’da

"I ME CE" Aralık’ta Hub Istanbul’da

Sanatçılar ve sanatseverlere alternatif bir etkileşim alanı tanıma fikriyle hayata geçirilen I ME CE projesi, sanatsal üretim sürecindeki tüm aşamaları deneyimleme fırsatı sunuyor.

Ortak amaca hizmet etme usulü ‘imece’ nin sanat alanında nasıl deneyimleneceğini sorgulayan ve Efe Göle, Esra Önel ve Mina Gürsel Tabanlıoğlu tarafından, Dündar Hızal’ın danışmanlığında hazırlanan ve uygulanan proje, mekân sorunsalına karşı İstanbul’un her köşesinde her an karşılaşabileceğimiz sanatsal alanlar yaratmayı amaçlıyor.

Sanatçının fikir sürecinden, eserinin son formuna kadar olan tüm süreçleri paylaştığı deneysel platformda; farklı disiplinlerdeki 40 sanatçı, 15 gönüllü, 46 gün boyunca Hub İstanbul’daki 3.883 metrekare alanda üretimlerini gerçekleştirdi. Sanatçıların mekânı açık atölye olarak kullandıkları bir buçuk aylık sürecin sonunda ortaya çıkan eserler 20 Aralık akşamı özel gösterimle kapılarını açacak. 21-29 Aralık tarihlerinde Hub İstanbul’da ziyaret edilebilecek sergi ayrıca performanslar, söyleşiler ve çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.