Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz değiştirilen müfredatın ardından yapılan düzenlemeler ve değişikliklere ilişkin, "En çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Müfredatı daha kaliteli bir eğitimi evlatlarımıza verebilmek için yeniliyoruz" diyerek eğitim müfredatının 'halkın görüşüne açıldığını' söyledi.
Yılmaz açıklamasında, "Halktan bu kadar görüş alınmadı ve demokratik bir şekilde mutlaka evlatlarımızı 21'inci yüzyılda yarışacak şekilde bir eğitim almaları için 1'inci sınıf, 5'inci sınıf ve 9'uncu sınıf müfredatlarına bu eğitim öğretim yılından itibaren başlıyoruz. İnşallah diğer kalan sınıfları da 1 yıllık süre içerisinde tamamlayacağız. 2018-2019 eğitim-öğretim yılına bütün müfredat yenilenmiş bir eğitim sistemiyle başlayacağız. İstiyoruz ki evlatlarımız öz güven sahibi olsun. Üretken, bilgili olsun. Kendisiyle barışık olsun, çevresiyle barışık olsun, mutlu, sağlıklı, hayata hazır bireyler olsun. Bunu yapmak içinde mutlaka çağa uygun bilimden ayrılmadan gereken bilgileri vermek lazım. Bunda da çok iddialıyız. Düzenlediğimiz, yaptığımız değişikliklerle en çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Evrimi çıkarıp, cihadı okullara sokan Bakan konuştu...
Hazırlanan yeni müfredatın içeriğinden, Atatürk'ü ve Evrim teorisini çıkarıp, cihat kavramını sokan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "En çağdaş, en bilimsel eğitimi" verdiklerini iddia etti.
Eğitim Haberleri
Okula başlayacak çocukları olan aileler dikkat! Uzmanlardan kritik uyarı
MEB açıkladı: Çocuğu okula başlayacak memurlara 'uyum' izni
2026 KPSS lisans sınav giriş yerleri erişime açıldı
2026 YKS Üniversite Resmi Tercih Süreci Başladı! İGÜ Tercih Tanıtım Günleri ile Adayların Yanında
2026 YKS 1. Ve 2. Oturum Sınav Takvimi