Facebook artık gazetecilik eğitimi de verecek

Facebook, Kadir Has Üniversitesi ve Habitat Derneği (Habitat) işbirliğiyle Türkiye'deki gazeteciler ve gazetecilik öğrencileri için sosyal platformlarda hikâye anlatımına odaklanan bir eğitim programı başlattı.

Programın ilk ayağı kapsamında, 21-22 Ekim tarihlerinde Facebook'un İstanbul'daki topluluk merkezi Facebook İstasyon'da 12 gönüllüye eğitim verildi. Programın ikinci ayağında, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ve Habitat ağındaki bu gönüllüler Türkiye'deki gazetecilere ve gazetecilik öğrencilerine Facebook ve Instagram'da hikâye anlatımı konusunda eğitim verilecek.

İki günlük gazeteci eğitimleri, Facebook ve Instagram'da hedef kitle oluşturmaya ve Facebook Live, Facebook Watch, Instagram Hikâyeler ve IGTV gibi Facebook ve Instagram özelliklerini kullanarak video aracılığıyla hikâye anlatımına odaklanan oturumları içerecek.

Buna ek olarak, eğitim programı yanlış bilgilendirme, doğruluk kontrolü ve telif hakları ile nefret söyleminin yasal yönleri konularında araçlar ve bilgiler sunacak.

Facebook Gazetecilik Projesi‘nin Facebook İstasyon’daki eğitimlerine katılmak için başvurular https://habitatdernegi.org/projelerimiz/dijital-gazetecilik/ adresinde yapılıyor. Tüm gazetecilere ve gazetecilik öğrencilerine açık olan eğitimler ücretsiz olacak.

Eğitim Haberleri

81 ilde okullar 3 gün tatil edilecek!
Okullarda müfredat değişiyor!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den özel okullara gözdağı
MEB'den özel okullara etkinlik ayarı
MEB'den son dakika açıklaması