'Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte' projesi yola çıktı

Engelli çocukların eğitim hakkından yararlanmasını amaçlayan Tohum Otizm Vakfı, İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR ile birlikte ve Sabancı Vakfı desteği ile yürütülen 'Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte' projesini yaygınlaştırıyor.

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle Tohum Otizm Vakfı (TOV) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) tarafından yürütülen 'Eğitimde Engelli Hakları: Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte' projesi kapsamında öğretmen buluşması gerçekleştirildi.

Öğretmen, veli, idareci ve öğrencilerde engelliliğe yönelik algı ve tutumların dönüştürülmesini ve engelliliğin olağanlaştırılmasını hedefleyen 'Okulda Birlikte, Hayatta Birlikte' projesi kapsamında düzenlenen öğretmen buluşmalarında; kapsayıcı eğitim perspektifi ile öğretmenlerin sınıf içinde uygulayabilecekleri etkinliklerden oluşan öğretmen kılavuzu paylaşıldı. Öğretmen Ağı ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ile işbirliğinde düzenlenen eğitimler, bölgelerdeki öğretmenlerin destek duyması halinde yerelde de işbirliği yapabileceği kişi ve kurumları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Eğitim Haberleri

Çocukları telefon ve televizyondan uzak tutmanın yolları!
Ara tatil kaldırılacak mı? Bakan Yusuf Tekin açıkladı
Evden Üretimde Yeni Dönem! 3D Yazıcı Eğitimiyle Kadınlar ve Engelli Bireyler Ekonomiye Katılıyor
MEB’den Öğrencilere Yasak, Öğretmenlere Uyarı: Derste Kullanmayın
Ticaret Bakanlığı'ndan Velilere Kritik Uyarı: Okul Alışverişinde Bunlara Dikkat