Milli Eğitim Bakanlığı, Manisa’da yöneticileri FETÖ’cü olduğu bildirilen Özel Şehzade Mehmet Lisesine el koydu. Okulun adı da “Kız İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi” olarak değiştirdi. Değişiklik, eğitim sendikaların tepkisini çekti. Sendikacılar, “İmam hatip ayrı bir dal, fen lisesi ve sosyal bilimler ayrı bir dal. Fen lisesine imam hatip ismi verilemez. Bu ilk kez görülen bir uygulama” diye açıklama yaptılar.
Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından Fetöcü okula el konulduğunu belirterek, bu okul üzerinde yapılan yeni düzenlemeyi eleştirdi. Demirel, şunları söyledi: “Manisa'daki okul, Manisa Kız İmam Hatip Fen Lisesi adı altında eğitime başlıyor. Türkiye'de Eğitim tarihinde böyle bir okul adı ve türü bu güne kadar duyuldu ne görüldü. Eğitimde bilimin amaçlanması gerekmektedir. Gelişmiş tüm ülkeler eğitimde bilimi referans aldıkları için mutlu başarılı bireyler yetiştirebilmektedir. Eğitimde merkeze dini referans alıp bilimden giderek uzaklaşırsanız daha fazla sorun ile karşılaşırsınız. Laik eğitim eğitimde olmazsa olmazdır. Bundan uzaklaşmak dünyadan kopmak, sorgulayan, üreten bireyler yetiştirmemek olur. Eğitimde amaç bu olmamalıdır.” (Sözcü)
Yeni bir okul türü
Manisa'da FETÖ'cü olduğu nedeniyle el konulan Özel Şehzade Mehmet Lisesi, “Kız İmam Hatip Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi” olarak değiştirildi. Eğitim sendikları bunun ilk kez görülen bir uygulama olduğunu belirterek, "İmam hatip ayrı bir dal, fen lisesi ve sosyal bilimler ayrı bir dal. Fen lisesine imam hatip ismi verilemez” dediler.
Eğitim Haberleri
2026 YKS 1. Ve 2. Oturum Sınav Takvimi
KPSS 2025/2 Merkezi Atama Tercihleri Başladı: Adaylar Dikkat, Son Gün Yaklaşıyor
Eğitimde yeni dönem: Ara tatil sona mı eriyor? Milli Eğitim Bakanı Tekin net tarih verdi
Bakan Tekin tarih verdi: 15 bin öğretmen ataması ne zaman açıklanacak?
ÖSYM 2026 sınav takvimini açıkladı: YKS ve KPSS tarihleri netleşti