Yeni müfredatta skandallar bitmiyor: Batı Müziği yerine, ilahi ve salavat!

Yeni müfredatın müzik dersi kitaplarında Batı müziğine neredeyse hiç yer verilmediği gibi, yerine ilahiler ve salavatlar getirildi. Müzik eğitmenleri tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Eski müfredatta İstiklal Marşı'na 1 ay zaman ayırdıklarını kaydeden eğitmenler, bu müfredata göre ise 1 ay bile sürmeyeceğini ifade etti.

Müzik eğitmenleri, Batı müziğinin ve çok sesliliğe ait konuların neredeyse tamamının kaldırıldığını, yerine tümüyle tasavvuf ve dini müzik konulduğunu ileri sürerek tepki gösterdi.

Gazete Habertürk’ten Fatmanur Boylu’nun haberine göre müzik eğitmenleri, tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Öğretmenler, öğrenciliklerinde kendilerine öğretilen her şeyin neredeyse tamamen kaldırıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Batı müziğine ve çoksesli müziğe neredeyse hiç yer verilmedi. Yerine ilahiler ve salavatlar getirildi. Müzik derslerini de din kültürü öğretmenleri versin o zaman.” Eski müfredatta İstiklal Marşı’na 1 ay zaman ayırdıklarını kaydeden müzik öğretmenleri, bu müfredata göre 1 hafta bile sürmeyeceğini öne sürdü.

Eğitim Haberleri

2026 YKS 1. Ve 2. Oturum Sınav Takvimi
KPSS 2025/2 Merkezi Atama Tercihleri Başladı: Adaylar Dikkat, Son Gün Yaklaşıyor
Eğitimde yeni dönem: Ara tatil sona mı eriyor? Milli Eğitim Bakanı Tekin net tarih verdi
Bakan Tekin tarih verdi: 15 bin öğretmen ataması ne zaman açıklanacak?
ÖSYM 2026 sınav takvimini açıkladı: YKS ve KPSS tarihleri netleşti