Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanacak.

 Altın cinsinden mevduat hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL’ye çevrilen mevduat ve katılma hesaplarında tevkifat oranı yüzde 0 olarak uygulanacak.
kanununun geçici 67. maddesinde yer alan tevkifat oranları hakkında kararda düzenlemeler yapan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

28 ARALIK İTİBARIYLA

Karara göre, söz konusu hüküm; TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi uygulaması kapsamında, 28 Aralık tarihi itibarıyla mevcut altın depo hesapları ve altın cinsinden katılım fonu hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden TL’ye çevrilen mevduat ve katılım hesaplarına uygulanacak.

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşlarına zam için 4 formül masada! Seyyanen zam ve refah payı gündemde
Altın fiyatlarında kritik bekleyiş! Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını ne kadar oldu?
Fon yatırımcıları için kritik düzenleme yürürlükte: Kim ne kadar ödeme alacak?
Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu