Arçelik de İstanbul'u terk ediyor

Arçelik İstanbul Beylikdüzü'ndeki elektronik fabrikasını Tekirdağ'a taşıma kararı aldı. Boşaltılan gayrimenkulün yerine ne yapılacağına henüz karar verilmedi.

Arçelik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Şirketimizin Beylikdüzü/İstanbul’da bulunan Elektronik İşletmesi’nin yüksek teknolojik standartları yakalayarak, rekabetçiliğini ve operasyonel verimliliğini arttırmak suretiyle farklı tüketici ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Caddesi 8.Sokak No.1 Kapaklı, Çerkezköy/Tekirdağ adresindeki fabrika binamıza taşınmasına, taşınma işleminin 31 Mart 2018‘e kadar tamamlanmasına karar verildi. Şirketimiz tarafından boşaltılan gayrimenkulün nasıl değerlendirileceği yönünde henüz bir karar alınmamıştır.

Anadolu Efes de İstanbul Merter’deki fabrikasında üretimi durdurup taşıma kararı almıştı. Şirketten yapılan açıklamada üretimin Adana, Ankara ve İzmir’e kaydırılacağı belirtilmişti. Şirketten yapılan açıklamada kararın çevresel ve lojistik etkenlerle alındığı belirtiliyordu.

Ekonomi Haberleri

Memur ve emeklinin Ocak zammında ilk rakam ortaya çıktı! İki aylık enflasyon farkı belli oldu
TÜİK ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu
Bankalardan kredi kartı sahiplerine 'kısıtlama' uyarısı: Bu işlemleri yapana inceleme başlatılıyor
TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı
KYK yurt ücretleri belli oldu