Bank Asya'nın üç şirketi satışa çıkıyor

TMSF bünyesindeki Bank Asya’nın üç iştiraki ihale ile satılacak. Işık Sigorta, Asya Emeklilik ve Asya Yatırım Menkul Değerler için belirlenen toplam tahmini bedel 100 milyon lira seviyesinde. Satış ihalesine ilişkin tarih ise 31 Ekim olarak belinlendi.

Işık Sigorta A.Ş., Asya Yatırım Menkul Değerler ve Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş için belirlenen ihale tarihi 31 Ekim. İhale TMSF binasında yapılacak. Üç şirket için belirlenen muhammen bedel 100 milyon TL seviyesinde.

Asya Yatırım için belirlenen bedel 29 milyon 50 bin TL, Asya Emeklilik için belirlenen bedel 33 milyon 218 bin TL, Işık Sigorta için belirlenen bedel 40 milyon 846 bin TL.

SON TEKLİF TARİHİ 28 EKİM GÜNÜ

İhaleye katılacak firmaların son tekliflerini 28 Ekim’de Fon’a teslim etmeleri gerikiyor. Üç şirketin ihalesi de 31 Ekim'de yapılacak. Teklif vermek isteyenlerin her bir şirket için 100 bin lira teminat yatırmaları gerekir.

BİLGİ ALINABİLECEK

Ayrıca şirketlere ilişkin bilgi almak isteyenlere de, 6-27 Ekim tarihleri arasında bilgi verilebilecek.  İhale kapsamında Asya Yatırım'ın yüzde 83 hissesi, Işık Sigorta'nın yüzde 80'i, Asya Emeklilik'in ise yüzde 98'i satılacak.

Ekonomi Haberleri

Memur ve emeklinin Ocak zammında ilk rakam ortaya çıktı! İki aylık enflasyon farkı belli oldu
TÜİK ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu
Bankalardan kredi kartı sahiplerine 'kısıtlama' uyarısı: Bu işlemleri yapana inceleme başlatılıyor
TÜİK ağustos ayı enflasyonunu açıkladı
KYK yurt ücretleri belli oldu