BİM'den 'Asgari ücret' uyarısı: Fiyatlara yansıyacak

BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu'ndan itiraf gibi sözler geldi. Dar gelirlilerin aksine artık yüksek gelirlilere hitap ettiklerini söyleyen Dortluoğlu, asgari ücret zammının fiyatlara yansıyacağını söyledi

Asgari ücrete yapılacak zammının, ürünlerine yansıtacağını şimdiden üstü kapalı olarak ilan eden BİM CFO'su Dortluoğlu “BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor” ifadelerini kullandı.

Bloomberg HT’ye konuk olan, Dortluoğlu, asgari ücrete yapılacak yüksek zammın enflasyonist etki yapacağını söyledi.

Enflasyonun sermaye erozyonuna neden olduğunu bu sebeple de “acilen” enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini dile getiren Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla gelir katkısı almaya başladıklarını belirtti. Dortoğlu konuşmasında, şirketin pazar payının yüzde 17’ye çıktığını ve diğer perakende şirketlerine göre, yüksek gelirlilerden BİM’e kayışın daha fazla olduğunu söyledi. Dortluoğlu ayrıca, yüksek gelirlilerin katkısının 2023’te artmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücret artışı hakkında da değerlendirmede bulunan Dortluoğlu, asgari ücret artışının refahı artırırken enflasyonist bir etki yaratabileceğini söyledi.

Ekonomi Haberleri

İtalyan gazeteden Trump’a ağır manşet
Temmuz 2026 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam tablosunda senaryo netleşiyor
Avrupa Birliği'nden Rusya'ya yeni darbe: 21'inci yaptırım paketi yolda
Rezone İnşaat Mühendislik Hizmetleri Konusunda Öncü Firma
Altın fiyatlarında yön yukarı: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?