Diyanet'in harcamaları Sayıştay'dan çıktı!

Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre seyahatleri için yaptığı tüm harcamaları Sayıştay denetiminden çıkardı.

Bu hesaplar artık  Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Diyanet’in müfettişleri ve Cumhurbaşkanı’nın görevlendireceği denetim elemanları tarafından denetlenecek. Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararında; Diyanet’in yürüttüğü hac ve umre işlemlerinin denetiminde önemli bir değişikliği yaptı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, değişiklikle; “ hac ve umreye götüreceği vatandaşlarla” yaptığı sözleşmelere uymayan, sözleşmede taahhüt ettiği hizmeti vermeyen veya eksik veren acentaya artık mali yaptırım uygulanabilecek. Hac mevsiminde çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere Türkiye’den Suudi Arabistan’a işçiler götürülmesi sistemine de esneklik getirildi. Yeni düzenleme ile artık bu işçiler, istenilmesi halinde Suudi Arabistan’dan da temin edilebilecek.

Ekonomi Haberleri

Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı
Altın fiyatlarında İsviçre hareketliliği: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
İtalyan gazeteden Trump’a ağır manşet
Temmuz 2026 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Zam tablosunda senaryo netleşiyor