Dolarda yükseliş devam ediyor... İşte son durum

Dolar/TL küresel piyasalar ve jeopolitik gelişmelerle son iki haftada 3,40'lı seviyelerden 2,5 ayın zirvesi olan 3,59'lu seviyelere yükseldi. Euro/TL de 4,21'in üzerine çıkarak tarihi rekor kırdı.

Kuzey Irak'taki gelişmeler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Aralık'ta faiz artışı yapacağı beklentilerinin kuvvetlenmesi dolar/TL'de yukarı yönlü baskı yapmayı sürdürüyor.
TL'deki sert değer kaybı jeopolitik riskler nedeniyle gelişmekte olan ülke para birimlerinin üzerinde oldu.
Dün akşam saatlerinde 3,58'in hemen altında işlem gören dolar/TL 12 Temmuz'dan beri en yüksek olan 3.5945'e kadar yükseldi.
Euro/TL ise 4,2162 ile tarihi zirvesine ulaştı.
Küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle dolar/TL'nin 2,5 ayın en yüksek seviyesine çıktığına dikkati çeken analistler, bugün yurt içinde Ağbal'ın konuşması, yurt dışında ise ABD’de büyüme ve Almanya’da enflasyon başta olmak üzere açıklanacak makro ekonomik verilerin takip edileceğini ifade etti.

Ekonomi Haberleri

Altında Sert Çöküş: 7 Ayın En Düşük Seviyesi Görüldü!
Temmuzda kim, ne kadar zam alacak? İşte kuruşu kuruşuna yeni emekli ve memur maaş tahminleri...
Altın fiyatları kritik seviyelere geriledi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi
SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Taksit süresi 72 aya çıkarıldı