'Doları bozdurun' çağrısına Diyanet'ten onay

Doların inanılmaz yükselişi Türk parasının değer kaybetmesi üzerine Erdoğan'ın vatandaşa dolarlarınızı bozdurun çağrısı üzerine çeşitli kurumlar da çağrıya uyarak TL'ye geçmeye başladı. Bunun üzerine Çorum Hitit Üniversitesi tüm birimleriyle TL'ye geçtiğini duyurmuş ve diğer kurumlara da çağrıda bulunmuştu. Son olarak Diyanet de TL'ye geçerek hac ve umre ücretlerini TL olarak tahsil edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre ücretlerinin 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Türk Lirası olarak tahsil edileceğini duyurdu.

 

Diyanet'in sitesinde yer alan son dakika açıklaması:

 

Başkanlığımız Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası olarak tahsil edilmesine yönelik geniş kapsamlı çalışmasını tamamlamıştır. Buna göre Başkanlığımız 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir. 

Ekonomi Haberleri

Altın hızla değer kaybederken gümüşte son durum ne?
Altında Sert Çöküş: 7 Ayın En Düşük Seviyesi Görüldü!
Temmuzda kim, ne kadar zam alacak? İşte kuruşu kuruşuna yeni emekli ve memur maaş tahminleri...
Altın fiyatları kritik seviyelere geriledi: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Goldman Sachs'tan Türkiye ekonomisi analizi: 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yükseltildi