Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar tahmini: "Her an vurabilir..."

Son dönemde dolar tahminleriyle dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda dolar tahmininde bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer'den güncel dolar kuru tahmini geldi. Geçer, sene sonu için dolar kurunda rakam verdi.

Doların artık daha fazla yükselme şansını olmadığını öne süren Geçer ABD'de enflasyonun gerileme sinyali vermesini işaret etti.

"DÜNYADA DOLAR DÜŞECEK AMA..."

''Dolar aşağıyı gösteriyor. Euro ve sterlin yukarıyı gösteriyor." diyen Ekonomist Selçuk Geçer, "Çünkü görünen o ki ABD'deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum. Dünyada dolar düşecek ama Türkiye'de dolar TL karşısında değer kazanarak 35 liralara her an vurabilir. Bu bugünde olabilir, yarın da olabilir 3 ay sonra da olabilir'' dedi.

"20 TL ÜZERİNE ÇIKABİLECEK"

Dolar endeksin enflasyon nedeniyle gerileme beklediğini açıklayan Selçuk Geçer, doların yükselme ihtimali için ise şunları söyledi:

"ABD'de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz."

Öte yandan piyasalarda sert rüzgarların yaşanacağını söyleyen Geçer, Kasım ve Aralık ayında dolar kurunun 20 TL üzerine çıkabileceğinin de altını çizdi.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de işsizlik oranı ne kadar oldu?
Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo
Motorinde dev indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?